Ignacio Anaja ime je kuvara koji je osmislio recept za naćose i to davne 1940. godine u mestu po imenu Piedras Niegras u Meksiku. Originalni recept sadržao je samo tri sastojka i to tortilja čips, sir i kisele papričice.
Da li ste isprobali i ove recepte?
SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Lubenajo VOLIM TE! Napravite ovaj fenomenalan LEDENI SMUTI OD LUBENICE koji će vas osvežiti za tren!
Ludo TESTO je čudo od testa: Može da stoji i do 7 DANA a od njega se pravi NAJBOLJA pica
Kako je odmah naišao na oduševljenje gostiju koji su probali ovaj autentični gurmanluk, ali s vremenom nadograđivao i menjao u zavisnosti od područja gde je spreman. Ovog puta predstavljamo vam recept koji je stekao veliku popularnost, a oni koji su ga spremali kažu da je to sa dobrim razlog i da ne možete da omašite.

unsplash.com
SASTOJCI:
- 1 kesica kukuruznih tortilja ili tortilja čipsa
- 2 šolje rendanog sira
- ½ sitno iseckanog crnog luka
- 1 iseckan paradajz
- 8 listića slanine
- 2 kašike peršuna
- 1/2 milerama, krem sira ili kisele pavlake
- 1 avokado
- 800 g piletine
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika čilija
- 3/4 bbq sosa
- Ulje
PRIPREMA:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Na zagrejanom ulju propržiti piletinu sa začinima oko 2 do 3 minuta. Dodati barberkju sos i prežiti još oko 5 minuta. U pleh poređati tortilja čips, staviti pola piletine preko, pa dodati sir, luk, paradajz, slaninu, i peršun. Pa još jedan red piletine preko moje staviti prostali deo začina. Peći oko 15 minuta. Kada je pečeno preliti pavlakom i dodati avokado po vrhu. Za detaljnija uputstva pogledajte video: