Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI: Isprobajte fantastičan recept SAVRŠENIH NAĆOSA!

Izvor: Najžena Vesti 28.01.2022 16:25 0

Možda i jedno od najpopularnijih meksičkih jela na svetu svakako su naćosi, a mi vam ovom prilikom predlažemo da ih probate baš po ovom recreptu i sigurno da se nećete pokajati.

Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI: Isprobajte fantastičan recept SAVRŠENIH NAĆOSA!

unsplash.com

Ignacio Anaja ime je kuvara koji je osmislio recept za naćose i to davne 1940. godine u mestu po imenu Piedras Niegras u Meksiku. Originalni recept sadržao je samo tri sastojka i to tortilja čips, sir i kisele papričice.

Da li ste isprobali i ove recepte?

SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Došli su vam iznenadni gosti, a nemate čime da ih poslužite? Ovaj kolač sa jagodama i jogurtom je gotov za samo 10 MINUTA

Lubenajo VOLIM TE! Napravite ovaj fenomenalan LEDENI SMUTI OD LUBENICE koji će vas osvežiti za tren!

Ludo TESTO je čudo od testa: Može da stoji i do 7 DANA a od njega se pravi NAJBOLJA pica

 

Kako je odmah naišao na oduševljenje gostiju koji su probali ovaj autentični gurmanluk, ali s vremenom nadograđivao i menjao u zavisnosti od područja gde je spreman. Ovog puta predstavljamo vam recept koji je stekao veliku popularnost, a oni koji su ga spremali kažu da je to sa dobrim razlog i da ne možete da omašite.

Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI: Isprobajte fantastičan recept SAVRŠENIH NAĆOSA!

unsplash.com

 

 

SASTOJCI:

  • 1 kesica kukuruznih tortilja ili tortilja čipsa
  • 2 šolje rendanog sira
  • ½ sitno iseckanog crnog luka
  • 1 iseckan paradajz
  • 8 listića slanine
  • 2 kašike peršuna
  • 1/2 milerama, krem sira ili kisele pavlake
  • 1 avokado
  • 800 g piletine
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika čilija
  • 3/4 bbq sosa
  • Ulje

PRIPREMA:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Na zagrejanom ulju propržiti piletinu sa začinima oko 2 do 3 minuta. Dodati barberkju sos i prežiti još oko 5 minuta. U pleh poređati tortilja čips, staviti pola piletine preko, pa dodati sir, luk, paradajz, slaninu, i peršun. Pa još jedan red piletine preko moje staviti prostali deo začina. Peći oko 15 minuta. Kada je pečeno preliti pavlakom i dodati avokado po vrhu. Za detaljnija uputstva pogledajte video:

 

 

Komentari (0)