Ignacio Anaja ime je kuvara koji je osmislio recept za naćose i to davne 1940. godine u mestu po imenu Piedras Niegras u Meksiku. Originalni recept sadržao je samo tri sastojka i to tortilja čips, sir i kisele papričice.
Da li ste isprobali i ove recepte?
SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!
Lubenajo VOLIM TE! Napravite ovaj fenomenalan LEDENI SMUTI OD LUBENICE koji će vas osvežiti za tren!
Ludo TESTO je čudo od testa: Može da stoji i do 7 DANA a od njega se pravi NAJBOLJA pica
Kako je odmah naišao na oduševljenje gostiju koji su probali ovaj autentični gurmanluk, ali s vremenom nadograđivao i menjao u zavisnosti od područja gde je spreman. Ovog puta predstavljamo vam recept koji je stekao veliku popularnost, a oni koji su ga spremali kažu da je to sa dobrim razlog i da ne možete da omašite.
SASTOJCI:
- 1 kesica kukuruznih tortilja ili tortilja čipsa
- 2 šolje rendanog sira
- ½ sitno iseckanog crnog luka
- 1 iseckan paradajz
- 8 listića slanine
- 2 kašike peršuna
- 1/2 milerama, krem sira ili kisele pavlake
- 1 avokado
- 800 g piletine
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika čilija
- 3/4 bbq sosa
- Ulje
PRIPREMA:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Na zagrejanom ulju propržiti piletinu sa začinima oko 2 do 3 minuta. Dodati barberkju sos i prežiti još oko 5 minuta. U pleh poređati tortilja čips, staviti pola piletine preko, pa dodati sir, luk, paradajz, slaninu, i peršun. Pa još jedan red piletine preko moje staviti prostali deo začina. Peći oko 15 minuta. Kada je pečeno preliti pavlakom i dodati avokado po vrhu. Za detaljnija uputstva pogledajte video: