Očistite RUKE od ORAHA: Nije potrebna nikakva HEMIJA, sve sastojke već imate

Vesti 22.09.2022 09:50 0

Kako da očistite ruke od oraha jednostavno i lako.

orasi

Shutterstock

Polako pristiže jesen, a sa njom priprema zimnice kao i ostavljanje orašastih prodova za zimu. Orasi, čija berba počinje, odmah po branju treba da se ogule od zelene kore kako bi se sačuvali ukus i boja ploda.

Tvrda zelena kora oraha sadrži veliku količinu soka koja ostavlja tragove i tamne mrlje na koži. Koliko je ovaj pigment unutar kore oraha jak, govori to što se koristu u industriji za bojenje tkanina.

Čišćenje oraha obično vas ostavlja zaprljanih i tamnih ruku, a najveći problem je kako ove mrlje skinuti. Ukoliko nista koristili rukavice, ne očajavajte postiji jednostavno rešenje, koje je svima dostupno, a rešiće vas ovih upornih fleka sa prstiju i dlanova.

Sok od limuna idealan je saveznik u uklanjanju mrlja od oraha sa ruku. Sve što treba da uradite je da uzmete limun, isečete ga na pola i gde god da imate fleke od oraha po rukama dobro istrljajte kriškom. Drugu polovinu limuna iscedite, pa sok pomešajte u činiji sa malo tople vode i dodajte morsku so, a zatim držite ruke potopljene u ovom rastvoru oko 10 minuta.

Nakon toga ruke operite uobičajeno sapunom i vodom i fleke će nestati. Ukoliko su baš uporne postupak ponovite još jednom, a možete da iskoristite i nežnu četkicu kojom ćete pažljivo istrljati ruke. Preporučuje se da nakon ovoga nanesete deblji sloj kreme i dobro utrljate u ruke da vam kiselina iz limuna ne bi previše isušila kožu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading