Ubacite LED u sudoperu i posmatrajte: Šokiraćete se kada vidite šta će se desiti

K.Ć. Vesti 23.06.2022 13:15 0

Led obično koristimo kako bi rashladili naše piće, ali takođe može da se iskoristi za ublažavanje opekotina ili uboda insekata

Ubacite LED u sudoperu i posmatrajte: Šokiraćete se kada vidite šta će se desiti

Shutterstock

Ali zašto biste stavili kockice leda u sudoper? Korisnik TikTok-a pokazao je iznenađujući trik. Efekat može da vas šokira.

Često stvari završe u sudoperu koje nikada ne bi trebalo da završe tamo. Govorimo, na primer, o ostacima hrane, talogu od kafe ili čaja, ljusci jaja ili ulju. Sve ovo ide u slivnik i može nam zadati mnogo nevolja. Začepljena sudopera je ozbiljan problem, ali čak može biti opasana ako su tamo prisutne bakterije i gljivice. I tu nam u pomoć dolaze kocke leda.

Stavljanje kockica leda u sudoperu pomoći će da prostor bude čist, higijenski i siguran. Ono što je najvažnije, ne moraju čak ni da budu kocke. Takođe možete koristiti led koji se nakupio u zamrzivaču ili običnu smrznutu vodu.

Pogledajte video ispod objavljen na TikTok-u. Korisnik pokazuje šta se dešava kada sipamo kockice leda u sudoperu. Autorka snimka je priznala da je i sama zgrožena. Većina ljudi ne ne slute da će videti ovako nešto.

 

 


Kao što vidite, ideja je da sipate led u slivnik i pustite vodu. Odvod će biti začepljen i voda će teći nazad u sudoperu umesto da slobodno teče. Istovremeno će se povući i nečistoće. Ako je i vama tako, vreme je da počnete sa temeljnim čišćenjem.

Koji je najbolji način za čišćenje odvoda?

Čak i ako naš odvod nije zapušen, to ne znači da ne zahteva čišćenje. U prodavnicama postoji veliki izbor specijalizovanih preparata, ali i kućne metode starih baka su super. Najpopularnija i možda najefikasnija metoda je ona sa sodom bikarbonom i sirćetom.

U odvod sipajte sodu bikarbonu i sipajte sirće. Ne morate dugo čekati na efekte. Počeče da peni iz slivnika i nestaće sve nakupljene nečistoće.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading