Sastojci:
- 1 pakovanje zamrznutog graška
- 1 glavica luka (ili 2 manje)
- 3 kašike ulja (ili varjača masti)
- 1 kašičica mirođije
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašika testenine (najbolje flekice)
- malo soli
Priprema
Luk iseći na kockice i izručiti ga u lonac, uz odabranu masnoću, pola šoljice vode i malo soli. Na laganoj vatri poklopljeno dinstati oko 5 minuta, uz povremeno mešanje.
Izručiti grašak i mirođiju, dodati još malo vode, ponovo poklopiti i ostaviti da se krčka oko 15 minuta. Nakon tog vremena, probati grašak, pa ako je kuvan, sipati mlevenu papriku i naliti toplom vodom. Poklopiti i ostaviti da provri.
Kada je provrilo, usuti flekice i ostaviti još nekoliko minuta na vatri, a zatim skloniti sa vatre, posoliti po ukusu i ostaviti poklopljeno još koji minut.
BONUS VIDEO