Sastojci:
- 1 pakovanje zamrznutog graška
- 1 glavica luka (ili 2 manje)
- 3 kašike ulja (ili varjača masti)
- 1 kašičica mirođije
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašika testenine (najbolje flekice)
- malo soli
Priprema
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Luk iseći na kockice i izručiti ga u lonac, uz odabranu masnoću, pola šoljice vode i malo soli. Na laganoj vatri poklopljeno dinstati oko 5 minuta, uz povremeno mešanje.
Izručiti grašak i mirođiju, dodati još malo vode, ponovo poklopiti i ostaviti da se krčka oko 15 minuta. Nakon tog vremena, probati grašak, pa ako je kuvan, sipati mlevenu papriku i naliti toplom vodom. Poklopiti i ostaviti da provri.
Kada je provrilo, usuti flekice i ostaviti još nekoliko minuta na vatri, a zatim skloniti sa vatre, posoliti po ukusu i ostaviti poklopljeno još koji minut.
BONUS VIDEO