Ako vam je ponestalo ideja šta biste mogli da pravite za večeru, mini pice su uvek dobar odabir.
Izgledaju lepo kada se serviraju a ukus je čaroban.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Kada krenete da ih pravite, zamirisaće cela kuća.
Sastojci:
- 1 kg brašna,
- 1 kocka kvasca,
- 3 dl mleka,
- 1 kašika šećera,
- 1 ½ kašika soli,
- 1,5 dl ulja.
- Za fil:
- 200 g pavlake,
- 250 g margarina za mazanje,
- 300 g šunke,
- 250 g kačkavalja,
- 3 žumanca,
- 8-10 maslinki ili kiselih krastavčića,
- kečap,
- origano
Priprema:
Kvasac razmutite u mleku sa šećerom i kad nadođe dodajte u vanglicu gde ste već stavili ostale sastojke za testo. Izradite testo i ostavite da se masa udvostruči. Naseckajte šunku i maslinke, pa dodajte žumanca, pavlaku i margarin. Testo podelite na četiri dela, pa svaki deo razvucite u pravougaonu formu i nafilujte. Testo urolajte kao rolat i secite komade debljine jedan centimetar. Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Pred kraj pečenja pice premažite kečapom i origanom i na njih stavite rendani kačkavalj. Vratite u rernu dok se kačkavalj ne otopi.
