Ako vam je ponestalo ideja šta biste mogli da pravite za večeru, mini pice su uvek dobar odabir.
Izgledaju lepo kada se serviraju a ukus je čaroban.
Kada krenete da ih pravite, zamirisaće cela kuća.
Sastojci:
- 1 kg brašna,
- 1 kocka kvasca,
- 3 dl mleka,
- 1 kašika šećera,
- 1 ½ kašika soli,
- 1,5 dl ulja.
- Za fil:
- 200 g pavlake,
- 250 g margarina za mazanje,
- 300 g šunke,
- 250 g kačkavalja,
- 3 žumanca,
- 8-10 maslinki ili kiselih krastavčića,
- kečap,
- origano
Priprema:
Kvasac razmutite u mleku sa šećerom i kad nadođe dodajte u vanglicu gde ste već stavili ostale sastojke za testo. Izradite testo i ostavite da se masa udvostruči. Naseckajte šunku i maslinke, pa dodajte žumanca, pavlaku i margarin. Testo podelite na četiri dela, pa svaki deo razvucite u pravougaonu formu i nafilujte. Testo urolajte kao rolat i secite komade debljine jedan centimetar. Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Pred kraj pečenja pice premažite kečapom i origanom i na njih stavite rendani kačkavalj. Vratite u rernu dok se kačkavalj ne otopi.