Sastojci
Testo
- 200 gr masti (može i puter)
- 15 gr svežeg kvasca
- 1 prašak za pecivo 10 gr
- 1 kašika šećera kristal
- 1 celo jaje
- 400 gr mekog brašna
- 1 dl mleka
Fil
- 200 gr sećera kristal
- 1/2 tegle džema od kajsije (tegla od 700 gr)
- 300 gr mlevenih oraha
- Glazura
- 200 gr crne čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema
Kvasac potopiti u mlako mleko sa šećerom da nadođe 10 minuta, zatim mast, jaje, prašak za pecivo, nadošao kvasac i brašno zamesiti u glatko testo....
Testo podeliti u zavisnosti 3, 4 dela koliko kora želite da imate. Svaku koru izmerite da ima isto grama kako bi bile sve iste debljine.
Kore razvjte tanko, da se prozre veličine 35*30. U nepodmazanom plehu staviti koru pa premažite džemom, posuti šećerom pa orasima, tako ponoviti jos jednom ili dva puta u zavisnosti koliko kora napravite.
Kad završite sa slaganjem ja tek onda uključite rernu na 180 C, ako se kod vas duže čeka da se rerna zagreje uključite rernu pre jer testo ne sme da stoji duže od 10 minuta.
Pecite kolač nekih 40 minuta, tj dok ne poprimi lepu braonkastu boju.
Glazuru napravite po nekom vašem receptu ili jednostavno na pari otopite čokoladu i ulje i na vreo kolač prelijte kako bi se glazura lepse razlila....