U restoranu ribu prže bez brašna: Uz 1 sastojak ne upija ulje, a korica je zlatna i hrskava!

Vesti 30.10.2025 20:35 0

Evo kako da ispržite ribu bez brašna, sa 1 sastojkom koji daje hrskavu koricu bez viška ulja.

riba

Shutterstock

U vreme slava, mnogi traže načine kako da pripreme ribu koja je sočna, ali ne masna. I dok većina domaćica ribu uvalja u brašno pre prženja, profesionalni kuvari otkrivaju jedan sastojak koji daje mnogo bolji rezultat. U restoranima koriste kukuruzni skrob. Riba ostaje sočna iznutra, a spolja dobija savršenu zlatno-hrskavu koricu, bez viška ulja.

Zašto koristiti kukuruzni skrob umesto brašna?

Dok brašno lako upija masnoću, kukuruzni skrob stvara lagani zaštitni sloj koji:

- sprečava da riba upije previše ulja,

- omogućava da spolja bude hrskava i zlatna,

- čuva sočnost i prirodan ukus ribe.

Zato ga koriste profesionalni kuvari i tvrde da je to tajna savršeno pržene ribe koju jedete u restoranima.

Kako se pravilno prži riba bez brašna

Ribu dobro osušite papirnim ubrusom pre pripreme. Svaki komad ribe uvaljajte u kukuruzni skrob (najbolje da bude ravnomerno obložen). Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri – ulje mora biti dovoljno vruće pre nego što stavite ribu. Pržite ribu dok ne dobije zlatno-smeđu koricu. Kada je gotova, stavite je na papirni ubrus da upije višak ulja. Dobićete spolja hrskavu, unutra sočnu ribu, a bez teškog i masnog ukusa.

Bonus savet kuvara

Ako želite dodatni ukus, u kukuruzni skrob možete dodati malo belog luka u prahu, suvog peršuna ili morske soli, tako će riba dobiti savršenu aromu i miris, kao iz najboljih restorana.

Video:

@najzena.rs IMATE MALU DNEVNU SOBU? OVO SU TRIKOVI DIZAJNERA KOJI ĆE JE UČINITI PROSTRANOM! #najzena #zena #fyf #fyp #viral ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading