Pečeno kestenje ćete oljuštiti za 1 minut: Sami ispadaju iz kore uz ovaj genijalan trik!

Vesti 22.10.2025 12:40 0

Ispecite svaršeno kestenje kod kuće i oljuštite bez napora i nereda!

kestenje

Shutterstock

Miris pečenih kestena je neizostavan znak da je jesen stigla. Ali ako ste ikada pokušali da ih ispečete kod kuće, verovatno ste se suočili s tim da su previše tvrdi, previše suvi ili se kora jako teško skida. Postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da se kesteni sami oljušte i uspeva svaki put!

Kako ispeći kestenje kod kuće u rerni

- Zagrejte rernu na 200°C

- Kestenje dobro operite, a zatim zasecite koru na ispupčenoj strani u obliku krstića (X) – to je ključno da se ravnomerno ispeku i lako oljušte

- Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, sa zasečenom stranom okrenutom prema gore

Pečeno kestenje ćete oljuštiti za 1 minut: Sami ispadaju iz kore uz ovaj genijalan trik!

Shutterstock

 

 

- Pecite 20–30 minuta, u zavisnosti od veličine ploda. Tokom pečenja, povremeno protresite pleh kako bi se ravnomerno ispekli.

- Odmah po vađenju iz rerne, umotajte ih u čistu kuhinjsku krpu i ostavite da stoje 5–10 minuta. Para će omekšati koru i olakšati ljuštenje.

Trik za lako ljuštenje kestenja

Najveći izazov kod pripreme pečenih kestena je ljuštenje. Ali, uz ovaj jednostavan trik, kora će se odvajati bez napora: odmah nakon pečenja, umotajte vruće kestenje u kuhinjsku krpu i ostavite ih tako nekoliko minuta. Para iz vrućih kestena omekšava koru, pa će se lako skidati.
Ljuštite dok su još topli, jer kad se ohlade, kora se ponovo stegne i postane tvrdoglava.

Drugi načini pečenja kestena kod kuće je na ringli u tiganju pecite 15–20 minuta uz često mešanje. Poslednjih nekoliko minuta, pokrijte kuhinjskom krpom za bolji efekat pare.

Video:

@najzena.rs Suzana je na Temuu kupila dasku za peglanje! Bolje da nije otvorila paket kad joj je stigao #najzena #zena #viral #viralvideos #najzenasrbije ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading