Zaprška bez brašna i ulja: Komšinica mi je pokazala kako se pravi, ukus jela je božanstven!

Vesti 24.09.2025 17:22 0

Zaboravite brašno i ulje! Isprobajte zdraviji način za pravljenje savršenog čorbastog jela.

pasulj

Shutterstock

Domaćice vekovima koriste brašno i ulje za zapršku, ali moderna ishrana i sve češće intolerancije (poput glutena) podstiču nas da pronađemo zdravije alternative. Dobra vest? Postoji jednostavan i prirodan trik koji vašu čorbu ili sos čini kremastim i gustim, bez praznih kalorija!

Tajna je u krompiru

Umesto brašna, iskoristite krompir kao prirodni zgušnjivač. Skuvajte 1–2 oljuštena krompira. Ispasirajte ih viljuškom ili izblendajte u glatku smesu. Po potrebi dodajte malo vode da bude kremasto. Umešajte u supu, čorbu, sos ili drugo jelo koje treba da se malo zgusne – rezultat je fantastičan!

Krompir nema intenzivan ukus, pa neće promeniti aromu jela, a doprinosi boljoj teksturi i sitosti. Dodatni plus je to što nema glutena, nema brašna, nema praznih kalorija!

Idealno za osobe koje ne podnose gluten

Ako ne koristite ni krompir, možete posegnuti za krompirovim skrobom. U tom slučaju, pomešajte 1 kašiku krompirovog skroba sa 2 kašike vode. Dodajte u jelo dok lagano krčka, mešajući bez prestanka. Već posle nekoliko minuta dobićete savršenu gustinu, bez grudvica i bez muke.

Video:

@najzena.rs ZAŠTO SE POMORANDŽE PAKUJU U CRVENE MREŽICE? #najzena #zena #fyf #fyp #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading