Nikada više neće biti suva, topi se pod viljuškom: Evo kako da pripremite najsočniju piletinu, sa ovim nema greške

Nedeljko Tišanović Vesti 01.09.2025 20:09 0

Topi se u ustima...

piletina

Shutterstock

Sočna piletina, koja se topi pod viljuškom, više nije nedostižan cilj – ključ je u jednom jednostavnom sastojku: soli.

Problem suve i tvrde piletine najčešće nastaje zbog predugog pečenja ili previsoke temperature, ali trik je u tome da se meso pravilno marinira.

Stručnjaci naglašavaju da je dovoljno da se piletina potopi u slanu vodu ili premaže suvom marinadom od soli, malo ulja i začina, pa ostavi da odstoji od dva do šest sati. Tako meso ostaje sočno, a sokovi se ne gube tokom pečenja.

Optimalna temperatura u rerni je oko 180°C, a nakon pečenja meso treba ostaviti nekoliko minuta da "odmori" pre sečenja.

Uz termometar za meso i malo pažnje, rezultat je savršeno mekana i ukusna piletina – bez komplikovanih recepata i dugih priprema. Ovaj jednostavan trik štedi vreme, olakšava kuvanje i garantuje odličan rezultat za porodične obroke ili druženja sa prijateljima.

So i pravilno mariniranje su tajna da piletina više nikada ne bude suva.



Bonus video: 
@najzena.rs ZAŠTO TREBA IZBEGAVATI TESTENINU U OBLIKU MAŠNICE? #najzena #zena #fypシ゚ #foryou #viral ♬ original sound - Najzena.rs

Create your own user feedback survey c.id
Komentari (0)
Loading