Sastojci:
- 4-5 srednja krompira
- 2-3 šargarepe
- 4 jaja
- 1/2 praziluka
- 150 g ćurećih prsa
- 180 g kisele pavlake (vrhnja) 150 ml majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašičice soli
Skuvajte krompir i šargarepu u posoljnoj vodi i odvojenim posudama, ocedite, pa oljuštite.
Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).
Kad se ohladite, oljuštite ih.
Praziluk operite, očistite, pa iseckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.
Salamu, krompir, šargarepu i jaja iseckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.
Pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lepo prožme.
Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.