Kako da palačinke ne budu žilave? 3 greške koje prave ama baš svi, obratite pažnju na pripremu

Nedeljko Tišanović Vesti 19.02.2025 12:01 0

Nemojte zanemarivati ove svete...

Shutterstock/Artem Oleshko

Shutterstock/Artem Oleshko

Ako vam palačinke ispadnu žilave i gumenaste umesto mekane i vazdušaste, verovatno pravite neku od tri česte greške.

Bez obzira na to da li koristite sodu bikarbonu, prašak za pecivo ili kiselu vodu, problem najčešće leži u sledećem:

palačinke

Shutterstock

 

 

  • Previše jaja – Ako stavite više od jednog jajeta na 500 ml mase, testo će postati previše gusto i tvrdo.
  • Manjak ulja u testu – Dodavanje kašike ulja na 500 ml mase sprečava lepljenje za tiganj i čini palačinke mekšim.
  • Ne ostavljate testo da odmori – Nakon pripreme testa, potrebno je da odstoji 10 minuta pre pečenja, bez dodatnog mešanja.

Ako izbegnete ove greške, vaše palačinke će biti savršeno mekane i vazdušaste!

Bonus video: 

 

@najzena.rs Ovaj proizvod košta samo 300 dinara, a zateže kožu kao najskuplji tretmani #najzena #zena #najžena #viral #viralvideo #viralvideos #fyp #foryou #fypシ゚ ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading