Lepše nego iz pekare! Najfinije pekarske kifle, vazdušaste i mekane, mogu se jesti umesto hleba

Vesti 15.01.2024 08:02 0

Savršene pekarske kifle za sladak doručak sa džemom ili za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba.

kifle

Printscreen/Youtube

Sastojci:

1 kg brašna T-400

600 ml mleka

1 kocka kvasca (40 g)

2 kašike šećera

2 kašičice soli

Priprema:

Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so. Ostaviti desetak minuta da nadođe. Sipati pola kilograma brašna, mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči. Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova. Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem. Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta. Pečene opet premazati uljem.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading