Proces mršavljenja obično podrazumeva promenu brojnih navika, a jedan od načina kako da uspemo u tome je da izbacimo šećer iz svakodnevne upotrebe. Mnogima najteže pada izbacivanje šećera iz kafe, posebno ako je pijete bez mleka jer joj je ukus sam po sebi prilično gorak.
No to ne znači da se morate odreći svog omiljenog napitka, niti da morate odustati od ukusa već je potrebno da uvedete malu promenu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Fitnes instruktorka Dženi Šugar otkrila je trik uz koji će vaša kafa dobiti potpuno drugačiji, ali ipak odličan ukus. Naime, Dženi u kafu umesto šećera dodaje cimet.

Shutterstock
"Nakon što dobro promešam, popijem gutljaj i ukus je puno topliji i slađi. Tako moja kafa praktično ima nula kalorija i ne sadrži šećer", objasnila je instruktorka koja pije crnu kafu bez mleka.
Cimet dodaje i u jogurt od bademovog mleka, ovsenu kašu s bananama, na jabuke, pa čak i na tost s puterom od kikirikija.
"Osim što daje slađi ukus jelima, cimet je i zdrav. Prepun je antioksidansa i pomaže telu u rešavanju slobodnih radikala. Istraživanja su pokazala da ima i protivupalna svojstva", istakla je Dženi za PopSugar.
Cimet takođe podstiče termogenezu, proces zagrejavanja tela i podstiče sagorevanje više kalorija.
Bonus video: