Evo kako možete da odledite meso za samo 10 minuta: Trik za koji ni najbolji kuvari ne znaju

Slobodanka Ćorić Vesti 21.12.2024 08:10 0

Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali

meso

Shutterstock

Ovaj trik koristi se odavnina, i mnogo je zdravije nego da meso topite u mikrotalasnoj, za čim posežu mnogi.

Potrebno je da u toploj vodi,  iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete.

Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali.

Meso je već spremno za sečenje na komade, jer je odmrznuto za svega desetak minuta.

Ne brinite zbog čećera, jer ono će mu samo poboljšati ukus, a tekstura će biti mekana i nežna.

Komentari (0)
Loading