Jedan sastojak sprečava nakupljanje leda u zamrzivaču: Više nećete svako malo odmrzavati uređaje, ovu namirnicu svi imate u kući

Nedeljko Tišanović Vesti 06.10.2024 21:55 0

Jeste li znali za ovaj trik?

Zamrzivač

Shutterstock

Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće se stvara zbog prekomerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica. Da bi se sprečio ovaj problem, ključno je pravilno pakovati hranu i održavati optimalne uslove unutar uređaja. Svi proizvodi, posebno oni u vrećicama, trebaju biti dobro zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja doprinosi stvaranju leda.

Iako moderni hladnjaci i zamrzivači često imaju no frost tehnologiju, stariji modeli još uvek zahtevaju redovno odmrzavanje kako bi se sprečilo nakupljanje leda.

Prvi korak u rešenju ovog problema je temeljno čišćenje i odmrzavanje uređaja. Nakon uklanjanja leda, važno je dobro osušiti sve unutrašnje površine.

Jedan praktičan savet za sprečavanje stvaranja novog leda je nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnje stranice hladnjaka i zamrzivača, što stvara zaštitni sloj i otežava nakupljanje leda. Tako unutrašnjost ostaje suva, a potreba za čestim odmrzavanjem se smanjuje.

Ako se led i dalje stvara, treba proveriti vrata i stanje gume na vratima. Takođe, važno je izbegavati često otvaranje zamrzivača kako bi se sprečilo ulazak toplog vazduha koji uzrokuje kondenzaciju i stvaranje leda. Osim toga, treba se uveriti da zamrzivač nije pretrpan, jer to sprečava slobodnu cirkulaciju vazduha, što takođe može dovesti do stvaranja leda.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading