Ovo je greška koju svi nesvesno prave: Evo zašto ne treba da rernu držite otvorenu posle pečenja?

Nedeljko Tišanović Vesti 23.12.2024 19:01 0

Obratite pažnju na ovo!

rerna

Shutterstock

Mnogi ljudi nakon pečenja ostavljaju rernu otvorenu kako bi ubrzali hlađenje, ali stručnjaci upozoravaju da ovaj način može biti više štetan nego koristan.

Naime, vruć vazduh iz rerne može oštetiti obližnji nameštaj, posebno onaj sa aluminijumskim delovima koji su osetljivi na promene temperature. Drveni nameštaj je manje pogođen, ali boja može biti oštećena zbog prekomerne toplote.

Takođe, ako ostavite vrata rerne samo malo otvorena, šarke na vratima mogu biti stalno opterećene, što može dovesti do njihovog oštećenja. Ako ipak želite da ostavite vrata otvorena, bolje je da ih otvorite u potpunosti, što može pomoći da se širi prijatna toplina, ali i mirisi hrane. Ipak, to može biti opasno, naročito u kućama sa malom decom.

Zbog toga, bolje je da rernu ostavite zatvorenu dok se hladi. Moderne električne rerne su opremljene ventilatorima koji omogućavaju pravilno izlazak vrućeg vazduha i vlage, pa nije potrebno otvarati vrata.

 

Bonus video: 

@najzena.rs Zbog poklona koji je donela bratanici, u zemlju je propala od sramote #najzena #zena #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #gift ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading