Nećete više moći da zamislite kajganu bez ovog sastojka: Daje joj poseban šmek, a smesa je neodoljivo kremasta

Izvor: Tatjana Badarević Vesti 11.09.2024 08:03 0

Kajgana je jedno od najbržih rešenja za doručak ili ručak, a osim jaja, malo mleka, soli i bibera kojima ćete je začiniti, možete joj dodati neke začine i namirnice pomoću kojih će biti kremastija.

kajgana

Shutterstock

 

Kajgana je jedno od najjednostavnijih rešenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo razbiti nekoliko jaja i izgnječiti kašikom dok ne dobijete penastu smesu, pa ispeći na laganoj vatri. Možete je napraviti samo od jaja kojima ste dodali malo soli i bibera, ili dodati začine poput bosiljka ili povećati kremoznost dodavanjem kašičice neke vrste izrendanog sira, donosi britanski Express.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Najbolja kajgana je kremasta, nežna i izvrsnog ukusa poslužena s tostom s maslacem i hrskavom slaninom. No, ako ste pravi sladokusac, vreme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani kašičicu majoneza. Učiniće je izuzetno kremastom i dodati bogat ukus. Evo recepta:

Sastojci: 

Jedna kašika kvalitetnog majoneza
Dva-tri jajeta
Vrlo malo mleka
So i biber po želji
Jedna kašika maslaca ili 1,5 kašika ulja

Priprema: 

Izlupajte jaja s malo mleka u činiji. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi pre nego što dodate puter. Kad ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori.

Prelijte jaja u tiganj i počnite da mešate kašikom, kako se ne bi primila i zagorela na nekim mestima. Nastavite da mešate dok se jaja zgušnjavaju, pa prr nego što su gotova dodajte majonez i mešajte dok se potpuno ne sjedini sa smesom od jaja.

Posolite i pobiberite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustinu.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)