Kajgana je jedno od najjednostavnijih rešenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo razbiti nekoliko jaja i izgnječiti kašikom dok ne dobijete penastu smesu, pa ispeći na laganoj vatri. Možete je napraviti samo od jaja kojima ste dodali malo soli i bibera, ili dodati začine poput bosiljka ili povećati kremoznost dodavanjem kašičice neke vrste izrendanog sira, donosi britanski Express.
Najbolja kajgana je kremasta, nežna i izvrsnog ukusa poslužena s tostom s maslacem i hrskavom slaninom. No, ako ste pravi sladokusac, vreme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani kašičicu majoneza. Učiniće je izuzetno kremastom i dodati bogat ukus. Evo recepta:
Sastojci:
Jedna kašika kvalitetnog majoneza
Dva-tri jajeta
Vrlo malo mleka
So i biber po želji
Jedna kašika maslaca ili 1,5 kašika ulja
Priprema:
Izlupajte jaja s malo mleka u činiji. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi pre nego što dodate puter. Kad ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori.
Prelijte jaja u tiganj i počnite da mešate kašikom, kako se ne bi primila i zagorela na nekim mestima. Nastavite da mešate dok se jaja zgušnjavaju, pa prr nego što su gotova dodajte majonez i mešajte dok se potpuno ne sjedini sa smesom od jaja.
Posolite i pobiberite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustinu.
Bonus video: