Čini nam se da su kajgana potcenjena u odnosu na, na primer, poširana jaja, omlet ili fritatu. Ovaj recept će je vratiti u prvi plan!
Ako više volite slane doručke, onda su jaja svakako često na vašem jutarnjem meniju. U tom slučaju, zaista bi trebalo da uključite ovaj jednostavan recept za kajganu sa pancetom i parmezanom u svoju rotaciju. Priprema traje manje od 5 minuta, u spisku sastojaka nema iznenađenja, a rezultat je izvanredan, piše Miss7.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Pošto će pančeta pustiti dobru dozu slanosti, nemojte presoliti jaja. Imajte na umu da su sastojci dovoljni za 2 porcije - ili za jednu veoma gladnu osobu!
Kajgana sa pančetom i parmezanom
Sastojci:
- 80 g pancete
- 1 kašika putera
- 6 jaja
- prstohvat soli
- prstohvat bibera rendani parmezan
Postupak: Pančetu iseći na kockice i dobro propržiti u tiganju. Ako primetite da je iscurilo previše masti, malo odlijte, pa dodajte kašiku ili dve putera. Smanjite toplotu. Jaja brzo umutiti sa malo soli, pa ih preliti preko pančete i mešati drvenom ili silikonskom kašikom. Jaja će biti gotova nakon 2 do 4 minuta, u zavisnosti od toga da li volite da su jako kremasta. Najvažnije je da plamen bude slab da ne izgori. Prebacite jaja u tanjir, pospite ih sveže mlevenim biberom i oko dve kašičice rendanog parmezana. Poslužite odmah!
Bonus video: