Kobasice različitih vrsta dolaze prekrivene više ili manje debelom kožicom. Neki ljudi ju uklanjaju dok je drugi jedu, ali nije sasvim jasno može li se ona zaista progutati ili ne.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Je li bolje skinuti kožu s kobasice ili je pojesti? Prema Patriciji Kasas, profesorki studija zdravstvenih nauka na Otvorenom univerzitetu Katalonije, "koža koja prekriva sušene kobasice može biti izrađena od prirodnog ovitka za koje se koriste različiti delovi životinjskog creva, ili veštačkim omotom koji je izrađen od celuloze, kolagena ili od materijala odobrenog plastičnog porekla", piše Marca.
“U većini slučajeva koža je napravljena od prirodnih creva i može se jesti, međutim, kada je u pitanju sintetička koža, idealno ju je ukloniti”, priznaje.
Šta je beli prah koji prekriva kobasice? Treba li ga ukloniti? S web stranice Jamón Puro Bellota pojašnjavaju da je ta prašina, za koju neki misle da je brašno, zapravo plesan. Ovo ima zaštitnu funkciju jer sprečava druge štetne plesni da prekriju jelo.
Bonus video:

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

POGINUO ALEKSANDAR KOLAROV: U nezapamćenoj tragediji u Kočanima stradao i gitarista benda DNK

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

RAT U UKRAJINI: Žestoke borbe za Pokrovsk; U regionu Kurska opkoljeno do 30 oficira iz zemalja NATO-a (VIDEO)
