Dva omiljena sosa, koja mnogi ljudi jedu svakog dana, koristeći ih kao priloge za sendviče, salate, roštilj i druga jela, mogu da naštete zdravlju. Majonez i kečap većina ljudu konzumira svakodnevno, a ne razmišljaju o tome šta sve ove namirnice sadrže. I majonez i kečap imaju mnogo kalorija, nezdravih masnoća, šećera i soli.
Normalno je uživati u omiljenoj hrani, ali ne treba preterivati sa konzumiranjem namirnica koje mogu da naštete zdravlju, posebno najvažnijim organima, kao što su kardiovaskularni sistem i jetra. Dijetolog Liza Ričards dr Erik Netkin objasnili su zašto su majonez i kečap štetni ako se često jedu i u velikim količinama.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Majonez
Doktor upozorava da je tradicionalan majonez na bazi jaja pun zasićenih masti koje stvaraju holesterol i zapušavaju krvne sudove, a štetan je i za jetru. Dok jetra radi na filtriranju viška masnoće i toksina iz majoneza, može postati opterećena. Iako je majonez koji je napravljen od zdravih ulja, poput maslinovog, možda bolja opcija, ipak je najbolje jesti ga u umerenim količinama, savetuje doktor za „She finds“.
Kečap
"Kečap je pun šećera, obično u obliku kukuruznog sirupa s velikom količinom fruktoze", kaže nutricionista. Preterano i redovno konzumiranje može doprineti insulinskoj rezistenciji i gojenju. To ima negativne posledice na zdravlje srca.
Bonus video: