Danijela je bila na korak od smrti: Uspela je da pobedi anoreksiju, a evo kako se iščupala iz ove teške bolesti

Tamara Dronjak Vesti 27.12.2023 15:47 0

Danijela Dragan, žena koja je prve simptome bolesti dobila u svojoj mladostii, hrabro je preokrenula svoj život i pobedila samu sebe.

anoreksija

Printscreen/Instagram

Anoreksiju je dobila nakon što je poslata u britanski internat, daleko od svog doma u Rusiji. Rekla je da je taj potez bio veoma stresan i da joj je bilo teško da se snađe s obzirom na to da nije govorila engleski.

Njena bolest se progresivno pogoršavala tokom školovanja, do tačke da je bila toliko slaba da čak više nije mogla ni da hoda. Odlučila je da nešto mora da se promeni, nije želela da umre. Odlučila je da se fokusira na sport, želela je da skače iz padobrana. A da bi to uspela, morala je da poveća svoju težinu, da ustane iz kreveta i da se oporavi. I uz pomoć psihologa i lekara u tome je i uspela.


Govoreći o sportu, objasnila je da kada skače padobranom, ona je mirna u tom trenutku, ne razmišlja o novcu, karijeri ili kalorijama. Opuštena  je i radi šta najviše voli. Sada, godinama nakon svoje bolesti, ova 30-godišnjakinja je neprepoznatljiva. 

 

 

 

Ona je danas uspešna žena, skače iz padobrana, kaskaderka je i neretko obraduje svoje fanove na društvenim mrežama, novom slikom iz vazduha.

 

 


Danijela Dragan veruje da je ključ za izlazak iz mračnog mesta u kojem je bila, da pokušamo da promenimo nešto u svom životu, bilo da je to tvoj posao, veza ili mesto gde živimo.

 

Komentari (0)
Loading