Fantastična ideja: Organizuju grupno plakanje, a tužnim ženama suze briše zgodan muškarac!

Vesti 26.12.2023 21:20 0

Kada se dobro isplačete, osetite olakšanje, popravi vam se raspoloženje, pa možete trezveno da razmišljate o onome što vas muči. Dosetljivi ljudi su zato osmislili grupno plakanje.

žena

Shutterstock

Plač mnogi smatraju zdravim načinom izražavanja emocija. Japanski preduzetnik Hiroki Terai je to uveo u svoju poslovnu strategiju. Osnovao je uslugu grupnog plakanja za žene koja ih podstiče da zajedno dele teške trenutke dok im zgodan muškarac briše suze. Ova praksa je posebno popularna među ženama, a kažu da ima prija, jer smanjuje stres i opusti ih.

Ceremonija kao deo kulture

- Ceremonija ima važnu ulogu u japanskoj kulturi, bilo da je reč o ispijanju čaja, aranžiranju cveća ili tradicionalnim samurajskim treninzima. Pomaže programiranju uma i čini ga spremnim da prihvati promene - izjavio je za "Nacionalnu geografiju" Daril Toms, autor filma "Plači sa zgodnim muškarcem", koji istražuje ovu neobičnu praksu i zašto njen osnivač veruje da to ublažava stres.

 

 

Zašto zgodan muškarac

Toms je došao do zaključka da su žene često te koje iniciraju razvod. S obzirom na to da mnogi muškarci rade više od 14 sati dnevno, često čak i tokom vikenda, odmor od rada za njih često uključuje aktivnosti, poput celodnevnog ležanja i gledanja televizora, igranje fudbala s prijateljima. Upravo je zbog svega toga “usluga za plakanje” postala tako uspešna među ženama. Iako je prvobitno bila koncipirana kao podrška razvedenim ženama, kasnije je otkrio da su i druge imale koristi od nje.

- U trenutku kada im zgodan muškarac briše suze događaju se dve stvari: širenje zenica i brže kucanje srca. Radost koju žene osećaju nakon što dožive seansu plakanja zaista je opipljiva. Sve nakon toga budu nasmejane, pune entuzijazma i opuštene su - objašnjava Tom.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading