Stešite liniju pred praznike: Vojna dijeta garantuje 5 kilograma manje za 3 dana, obratite pažnju na jedno strogo pravilo!

Vesti 21.11.2023 15:58 0

Prema ovom planu, prvog dana u nedelji ćete uneti 1.400 kalorija, drugog 1.200, a trećeg 1.100 kalorija...

dijeta

Shutterstock

Vojna dijeta jedna je od najpopularnijih jer traje kratko, a obećava skidanje čak pet kilograma za samo tri dana.

Tokom ovog režima ishrane morate se držati striktno određenih pravila kako biste ubrzali metabolizam i redukovali telesnu težinu. Ako ne volite da vežbate i želite da smršate uz pomoć ove dijete, spremite se na smanjeni unos kalorija, koji ne sme da pređe 1.500 u toku dana. Dijeta funkcioniše tako što tri dana pratite striktan jelovnik, dok preostala četiri dana možete da kombinujete namirnice sa spiska dozvoljene hrane po svojoj želji.

žena

Shutterstock

 

Prva tri dana u nedelji trebalo bi da imate samo tri obroka (doručak, ručak i večeru), dok su užine najstrože zabranjene, piše Lepa i Srećna.

Prema ovom planu, prvog dana u nedelji ćete uneti 1.400 kalorija, drugog 1.200, a trećeg 1.100 kalorija. Preporuka je da vojnu dijetu držite mesec dana.

Tokom pomenuta tri dana u nedelji, dozvoljeno je konzumiranje sledećih 16 namirnica:

- hleb od celog zrna

- slani krekeri
- grejpfrut
- jabuke
- banane
- jaja
- puter od kikirikija
- čedar sir
- mladi sir
- tunjevina
- boranija
- šargarepa
- brokoli
- viršle
- meso
- sladoled od vanile.
čaj

Shutterstock

 

Kada je reč o piću, tokom trajanja vojne dijete poželjno je da redovno pijete vodu i biljne čajeve. Dozvoljeno je i da pijete čaj sa kofeinom ili kafu, ali samo do dve šolje dnevno i obavezno bez dodataka kao što su šećer, šlag i drugi zaslađivači.

JELOVNIK ZA PRVI DAN

Doručak: Šoljica toplog napitka (kafa ili čaj), parče prepečenog tost hleba (poželjno je da bude integralni), 2 kašičice kikiriki putera i pola grejpfruta

Ručak: Pola šolje tunjevine, kriška tosta, kafa ili čaj

Večera: 80 grama bilo kog nemasnog mesa ili piletine, šolja zelene boranije, pola banane, mala jabuka i šolja sladoleda od vanile.

JELOVNIK ZA DRUGI DAN

Doručak: Jaje, pola banane, kriška tosta

Ručak: Šolja svežeg sira, tvrdo kuvano jaje i pet slanih krekera

Večera: Dve viršle (bez hleba), šolja brokolija, pola šolje rendane šargarepe, pola banane, i pola šolje sladoleda od vanile

JELOVNIK ZA TREĆI DAN

Doručak: Kafa ili čaj sa jednom do dve kašičice zaslađivača, pet slanih krekera, 26 grama sira i jedna manja jabuka

Ručak: Tvrdo kuvano jaje i jedna kriška tosta

Večera: Šolja tunjevine, pola banane i jedna šolja sladoleda od vanile. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading