Srpkinje se kunu u ove vežbe: Zagarantovano skidaju masne naslage sa stomaka

Vesti 11.10.2023 19:50 0

Provereno najbolje...

Stomak

Viktor Gladkov / imageBROKER / Profimedia

Lekari često upozoravaju osobe koje imaju višak masnih naslaga u predelu stomaka jer imaju veći rizik od razvoja srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2. Zbog toga, pored zdrave ishrane, treba uključiti i fizičke aktivnosti.

Tako je doktorka i fizijatar Laura Ketrajt podelila sa Britanskom fondacijom za srce koje su najbolje vežbe za gubljenje sala na stomaku i druge korisne savete koji vam mogu pomoći da smršate.

Međutim, treba napomenuti da je nemoguće smanjiti masne naslage na jednom određenom području jer se tokom vežbanja aktiviraju i drugi delovi tela. Telo skladišti masti kao trigliceride, koji se mogu koristiti kao gorivo u celom telu, a ne samo u delovima tela koje vežbate, prenosi Klix.ba.

Ketrajt navodi da je, uz zdravu ishranu, najbolji način da izgubite salo na stomaku da se bavite aerobnim vežbama, koje nudi niz opcija. Na taj način će vam pomoći da stvorite kalorijski deficit, koji podstiče gubitak masti.

vežbanje

Shutterstock

 

 

Ovo uključuje bilo koju aktivnost koja povećava broj otkucaja srca, kao što je hodanje, ples, trčanje ili plivanje, a takođe može uključivati obavljanje kućnih poslova, baštovanstvo i igranje sa decom.

Takođe, trening snage, pilates i joga mogu vam pomoći da izgubite salo na stomaku. Čak i sedeće vežbe mogu biti efikasan način da sagorete kalorije i povećate nivo aerobne kondicije ako vam je teško da hodate ili stojite.

Prema smernicama Nacionalne zdravstvene službe, trebalo bi da imamo najmanje 150 minuta aktivnosti umerenog intenziteta nedeljno. Ako tek počinjete da vežbate, počnite polako i postepeno povećavajte. Ne morate da vežbate visokim intenzitetom da biste sagoreli kalorije

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading