Otkrijte prirodnu zaštitu od komaraca: Dve biljke za uživanje na otvorenom bez ujeda i svraba

Vesti 26.06.2023 21:50 0

Zaboravite na užasne ujede komaraca i neizdrživi svrab uz pomoć lavande i ruzmarina. Ove biljke će vam pružiti prirodnu zaštitu od komaraca i omogućiti vam da u potpunosti uživate u svom vremenu na otvorenom

komarci

pixabay

 

Zaboravite na užasne ujede komaraca i neizdrživi svrab uz pomoć ove dve biljke koje će ih oterati kao lude. Otkrijte kako se lako mogu održavati i uživajte u bezbrižnom vremenu na otvorenom.

Komarci su često neprijatelji broj jedan kada je u pitanju boravak na otvorenom. Njihovi iritantni ujedi mogu izazvati nelagodu i svrab koji je ponekad neizdrživ. Međutim, postoji rešenje za ovaj problem koje je jednostavno i prirodno.

Jedna od biljaka koja može efikasno oterati komarce je lavanda. Ova prelepa biljka ima miris koji je divan za nas, ali ujedno odbojan za ove napasti. Miris lavande deluje kao prirodni repelent i tera komarce da beže kao ludi. Možete je uzgajati u bašti ili saksijama na terasi, tako da će vam pružiti zaštitu od komaraca dok uživate na otvorenom prostoru.

Druga biljka koja je poznata po svojim insektorepelentnim svojstvima je ruzmarin. Ova aromatična biljka ne samo da će dodati ukus vašoj hrani, već će i oterati komarce. Ruzmarin ima jak i prijatan miris koji komarci ne podnose. Možete ga uzgajati u bašti, saksijama ili čak koristiti sušeni ruzmarin u obliku mirisnih jastučića.

Održavanje ovih biljaka je jednostavno. Lavanda i ruzmarin su otporne biljke koje vole sunčano mesto i dobro drenirano zemljište. Redovno zalivanje i eventualno orezivanje će im omogućiti da rastu zdravo i snažno. Takođe, možete osušiti cvetove lavande i listiće ruzmarina kako biste ih koristili kao prirodne repelente u zatvorenim prostorima.

Zaboravite na užasne ujede komaraca i neizdrživi svrab uz pomoć lavande i ruzmarina. Ove biljke će vam pružiti prirodnu zaštitu od komaraca i omogućiti vam da u potpunosti uživate u svom vremenu na otvorenom. Uzgajajte ih lako, održavajte ih redovno i oterajte komarce kao lude.

Komentari (0)
Loading