Kaže da su joj dani odbrojani zbog lenjosti: "Nisam uradila nešto za šta mi je trebalo 20 minuta i sad neću moći da gledam unuke kako rastu"

Vesti 24.02.2023 10:04 0

Mama koja je radila dva posla, sada se suočava sa smrtonosnom bolešću, a tvrdi da joj je užurban stil života učinio lenjom i da nikada nije našla vreme za rutinksi lekarski pregled

Kaže da su joj dani odbrojani zbog lenjosti: "Nisam uradila nešto za šta mi je trebalo 20 minuta i sad neću moći da gledam unuke kako rastu"

Shutterstock/ilustracija

Ova 49-godišnjakinja je izbegavala preglede grlića materice 13 godina i sada je podelila svoje žaljenje nakon što joj je dijagnostikovan neizlečivi rak.

Pre nešto više od godinu dana, nadzornica računa iz Barneta u Londonu bila je u noćnom izlasku kada je doživela krvarenje u toaletu kluba. Ovo je gubitak krvi koji obično dolazi iz oštećenog krvnog suda. Ubrzo nakon incidenta, Ester je rešila da ode na pregled, nakon kojeg  joj je dijagnostikovan rak grlića materice u drugom stadijumu koji se graniči sa stadijumom tri. Ester sada podstiče druge da ne prave istu grešku kao ona i da se redovno kontrolišu.

 „Mrzim sebe što sam propustila preglede i moram da živim sa tim sada – koliko god dugo otišla. „Kako bih volela da sam odvojio tih 20 minuta. „Možda, da je to ranije otkriveno, sada ne bih bila u ovoj situaciji. „Nažalost, nisam ga išla kod ginekologa od 2009. – samo sam odlagala.


Ester je rekla da se oseća kao da je učinila ovo samoj sebi i da je ubija što neće moći da vidi svoju decu Šarlot (29) i Kejonu (19), kao i svoje unuke kako odrastaju.

Ester kaže da joj je život stao na put kada je u pitanju zakazivanje testa. U novembru 2021. prestala je da prima kontracepcijske injekcije i počela je da oseća bol. Ona je rekla da su lekari odbacili nelagodnost kao uticaj hormona. Ester je rekla: „Počela sam da imam jako jake bolove u donjem delu leđa. Došlo je do tačke kada bih se motala po podu u agoniji. „Otišla sam kod svog lekara opšte prakse i rečeno mi je da može proći oko tri meseca da se vaši hormoni vrate u normalu nakon što prestanete da primate kontraceptivnu injekciju. „Upravo su mi rekli da uzmem paracetamol, ali je postalo toliko loše da sam počela da posećujem svoju lokalnu hitnu pomoć, gde je reakcija zaposlenih bila ista.

Opisujući bol, Ester je rekla da se osećala kao da je na porođaju. Tokom rođendanskog izlaska osetila je oštre bolove u stomaku i rekla je prijateljici da mora odmah u toalet. „Tada sam otkrila ogromne grudve krvi koje su ispadale iz mene. Pozvana je hitna pomoć i Ester je hitno prebačena u bolnicu, koja je organizovala pregled lokalnog onkologa - i ubrzo je dobila poražavajuću vest. Rekla je: „Osećala sam se tako ukočeno.” Lekari su rekli Ester da njen rak može da se drži pod kontrolom, ali da nije izlečiv i da će morati da prođe niz tretmana, uključujući 12 rundi hemoterapije i 25 krugova radioterapije.


Povrh svega, ona takođe uzima probni lek. U septembru prošle godine, Ester je rečeno da se rak proširio i na njena pluća. Rekla je: „Osećala sam se tako užasno da sam samo pitala da li mogu da mi izvade pluća, ali to nije opcija. „Pitala sam svog konsultanta kolika je stopa preživljavanja i ona je rekla da je polovina njenih pacijenata još uvek ovde u roku od dve godine. Sve je u tome kako moje telo reaguje na tretman. „Znam da to nikada neće proći i da će me u nekom trenutku ubiti. "Ali oni pokušavaju da ga obuzdaju i zaustave širenje bilo gde drugde." 

Ester je naglasila da niko ne treba da ponovi njenu grešku, jer je za pregled neophodno samo 20 minuta.

Komentari (0)
Loading