Najtraženija dijeta ovih dana je AMERIČKA: SRPKINJE se kunu u nju, svakog dana GUBI se jedan KILOGRAM!

Izvor: Ž. T. Vesti 20.05.2022 13:31 0

Američka dijeta omogućuje brzo smanjenje masnih naslaga ishranom koja je bogata proteinima i mastima, a ako se budete lpravilno pridržavali uputstava, dijeta obećava gubitak i do pet kilograma u pet dana.

dijeta

FreePik

Stručnjaci tvrde da je ova dijeta poptuno bezbedna i da nema jo-jo efekta nakon nje.

Namirnice koje nisu dozvoljene tokom američke dijete su:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • hleb,
  • krompir
  • brašno
  • pirinač,sočivo, pasulj, grašak, prezle
  • pohovano meso
  • testenina, kikiriki, bademi, lešnici, viršle
  •  mleko, maslac, kisela ili slatka pavlaka, jogurt, kefir, razni mlečni i voćni pudinzi, margarin, šlag
  • nijedna vrsta kolača, poslastica, šećer, čokolada, razne grickalice slatke ili slane, sladoled, nijedna vrsta sira.

Jelovnik se sastoji od ribe, jaja i mesa, ali i voća i povrća.

PRIMER JELOVNIKA:

Prvi dan

Doručak:

Možete da napravite kajganu od 1 jajeta i jedne paprike koju možete da iseckaš na komadiće i od belog pilećeg mesa. Uz doručak popijte jednu čašu sveže ceđene limunade.

Ručak:

Lagano proprži crni luk na ulju a zatim dodaj već unapred skuvanu boraniju. Ubacite i seckanu piletinu i mešajte dobro dok i boranija i meso ne omekšaju. Uz ovaj obrok napravite jednu bogatu salatu od miksa zelene salate, rotkvica, mladog luka, a sve to začinite sa maslinovim uljem i biberom i so po ukusu.

Večera:

Za večeru možete da napravite super jelo od tikvica. Izbacite semenke iz nje i napunite je sušenim paradajzom, paprikom i mladim sirom. Stavite u rernu i pecite na 250 stepeni oko 30 minuta, a nakon pola sata možete da izvadite jelo iz rerne. Uz večeru možete da popijete jednu čašu sveže ceđene pomorandže.

Drugi dan

Doručak:

Drugi dan možete ponovo da napravite kajganu, ovog jutra sa spanaćem ili sa brokolijem, a možete i sa oba. Ovaj proteinski bogat doručak će vas zasititi duži vremenski period.

Ručak:

Za ručak propržite losos na paprici. Iseckajte crni luk, dobro ga propržite, a zatim dodajte sitno iseckanu papriku. Nakon što se paprika fino izdinsta, dodajte losos koji prethodno treba da stoji u marinadi od limuna. Pržite dok losos dobro ne omekša. Uživajte u svom sjajnom ručku. 

Večera:

Napravite tako dobru i svima omiljenu cezar salatu. U veliku činiju ubacite zelenu salatu, luk, prorpeženo i dobro iseckano belo meso, paradajz i papriku. Na kraju sve ovo začinite sa ekstra devičanskim maslinovim uljem i peršunom.

Treći dan

Doručak:

Ispržite jaja i pečurke, a sve to začinite sa sveže ceđenim sokom od paradajza.

Ručak:

Sebi napravite jedan dobar gulaš. Možete da iseckate papriku na trake. Propržite papriku na crnom luku, belom luku, maslinovom ulju i paradajzu, koji ćete iseckati na kolutove, a u koju se potom ubaci teleće meso seckano na kocke. Potrebno je oko 40 minuta kako bi se meso lepo izdinstalo.

Večera:

Za večeru iznenadite sebe jednom voćnom salatom sa voćem po želji – umesto šlaga i čokolade, voćnu salatu začinite sa cimetom, ili ukoliko više volite sa medom.

Četvrti dan

Doručak:

Jedno jaje koje ćete ispržiti ili skuvati sa 80 g nemasne šunke.

Ručak:

U širokoj posudi zagrejte 1 kašičicu putera, u to stavite 300 g cikorije (vrsta zelene salate), posoli, dodaj biber, dodajte muskantni oraščić, prelijte sokom od 1 narandže, pokrijte sa folijom i dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta. U međuvremenu 125 g pilećih grudi začinite i vrlo kratko pecite sa obe strane na malo ulja i servirajte sa prelivom od cikorije.

Večera:

100 g tunjevine iz konzerve usitnite dobro viljuškom, dodajte jednu iseckanu glavicu crnog luka i kašiku senfa. Sve začinite sa limunom i biberom, pa servirajte na 50 g listova zelene salate. 

Peti dan

Doručak:

Dva kuvana jajeta i paradajz

Ručak:

Umutite 3 jaja, dodajte sredinu većeg paradajza prethodno isečenog na kockice, začinite i pržite u dobro ugrejanom tiganju na 2 kašičice ulja. Dodajte dve kašike rendanog sira, sačekajte da sir počne da se topi, pa začinite sa malo belog luka i služi uz 50 g zelene salate, sa malo paradajza i marinadom od 2 kašičice ulja i limunovog soka.

Večera:

Spremite za večeru pastrmku sa pomorandžom. Na 100 g zelene salate rasporedite 100 g dimljene pastrmke, dodajte 30 g kisele pavlake, rasporedite kriške pomorandže.

Kao rezervu ovim obrocima, možete da koristite tunjevinu, pastrmku, pečurke, kao i obroke na bazi visoko proteinskog povrća – brokolija, avokada i karfiola.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)