Izbegavanje hrane s visokim sadržajem soli je imperativ ako ste zabrinuti za nivo krvnog pritiska, a čest je slučaj da pacijenti sa visokim pritiskom stanje regulišu samo tako što izbegavaju prženu, slanu i masnu hranu. Ipak, lekari kažu da to nije dovoljno i da hipertenzija može da bude pogoršana korišćenjem nekih namirnica koje se inače ne ubrajaju u nezdrave.
Pekarski proizvodi
Svesni smo da su kiflice i burek štetni za liniju, a ni ne slutimo koliko ovu ukusni proizvodi podižu pritisak. Samo jedna pereca može da sadrži i do 230 miligrama natrijuma pa bolje je da, ako imate hipertenziju, pekaru zaobiđete.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Neoljušten krompir
Iako ovo povrće često jedemo kada smo na dijeti, krompir pripreman na određene načine može da utiče na povećanje vrednosti krvnog pritiska. Neoljušten krompir je prepun soli, pa se savetuje onima koji boluju od hipertenzije da ga dodatno ne seole prilikom pripreme.
Grejpfrut
Voće jeste veoma dobro za zdravlje organizma, ali osobe koje boluju od hipertenzije moraju da izbegavaju grejpfrup. Ovo voće izaziva neželjene reakcije ako se konzumira istovremeno sa mnogim lekovima, pa čak i onim za sniženje pritiska.
BONUS VIDEO