Određene namernice utiču na naše zdravlje i organizam mnogo više nego što možete i da zamislite. Kada bismo izbacili nezdrave stvari iz ishrane, dvostruko bi umanjili rizik od nastanka zloćudnih bolesti.
Naučni istraživači univerziteta ''Pen Stejt'' odlučili su da urade istraživanja i utvrde koja to hrana smanjuje rizik od raka.
Došli su do genialnog otkrića, da su pečurke baš te koje nam mogu biti najblji prijatelji u igrici zdravlja.
Oni su utvrdili da osobe koje su jele 18 grama gljiva svaki dan, 45 posto su im manje šane da će oboleti od raka, što znači da je prevencija itekako moguća.
Veličanstvene pečurke
Odličan su izbor selena, koji na telo deluje kao antioksidant, te štiti od oksidativnog stresa, što znači da je naš organizam i naše ćeliju su u zaštiti od zloćudnih organizama koji su tad kada se organizam u padu, najjači i u napadu.
Kad i koliko ih jesti?
Još jedna studija je potvrdila da samo jedna porcija u toku nedelje, može smanjiti rizik od razdvoja karcinoma. Bavili su se proučavanjem muške populacije, te su utvrdili da oni koji su jeli pečurke i do 3 puta nedeljno, čak 17 posto manje imaju šane od razvoja raka prostate.
Postoji bezbroj jednostavnih načina kako pečurke da spremite, jer su svakako ukusne.
Možete pečurke samo oprati, očistiti, pouljiti i ubaciti u tiganj na par minuta. Ukus je zagarantovan.