Brojna istraživanja dokazala su da je grejp odličan saveznik vitke linije. Ukoliko se redovno konzumira može da dovede do topljenja masnih nasalaga i to veoma brzo.
Dobra vest je da ne morate da gladujete, već samo da pojedete pola ove voćle pre svakog obroka, tvrde nutricionisti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Kako utiče na mršavljenje
Grejp obiluje vlaknima, a zbog njih se duže osećamo sito, ali nam se ujedno i metabolizam pokreće i radi bolje. Takođe, sadrži i naringenin, flavonoid koji pomaže topljenje masti, i nutricionisti navode da je naročito efikasan protiv sala na stomaku. Bogat je i vitaminima A i C, kao i folatom.

Shutterstock
Istraživanje sprovedeno u Japanu pokazalo je da ljudi koji jedu grejpfrut imaju manje kilograma, manji indeks telesne mase i manji obim struka od onih koji ga ne jedu često.
U eksperimentu je učestvovalo 100 žena i svaka je jela pola ovog voća pre obroka, za nedelju dana kog 80 odsto njih je zabeležen gubitak od 1 do 2 kilograma.
Naravno, za veće rezultate potrebno je i korigovati ishranu i biti redovno fizički aktivan, ali ukoliko imate nekoliko kilograma viška biće dovoljno da samo jedete grejp pre obroka.
S druge strane, ovo voće je bogato vitaminima, pa ćete osim vitke linije imati i snažan imuni sistem.