Ovaj koktel je ubica SVIH infekcija: Nije samo zdrav, već i ukusan, a priprema se za 30 sekundi!

Vesti 28.01.2022 08:50 0

Niske temperature i kratak dan čine da zima mnogima nije jedno od omiljenih godišnjih doba. Često se žalimo na pogoršanje zdravlja i opadanjem imuniteta, što rezultira infekcijama

Ovaj koktel je ubica SVIH infekcija: Nije samo zdrav, već i ukusan, a priprema se za 30 sekundi!

Shutterstock

Možete sebi pomoći na mnogo načina. A jedan od njih je i okrepljujući koktel po receptu blogerke o hrani Kristin McKamei.

To je riznica vitamina i minerala koji blagotvorno deluju na nervni i imuni sistem, dok se bore protiv upala. Ovaj koktel se može koristiti kao alternativa popularnim opcijama za doručak ili kao samostalna užina.

Za pripremu hranljive mešavine biće nam potrebno pola kašičice mača zelenog čaja u prahu, pola kašičice kurkume, 1 banana srednje veličine , četvrtina avokada , 1 šolja svežeg spanaća, 1 šolja nezaslađenog bademovog mleka i 1 kašika agavinog sirupa ili javorovog sirupa. Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne postane glatko.

Nutricionistkinja Rebeka Ditkof u intervjuu portalu „Vell & Good” naglašava da će nam proizvodi koji se koriste u receptu, poput kurkume, avokada ili zelenog čaja, pomoći da ojačamo zimi oslabljen organizam.

- Aktivni sastojak kurkume je kurkumin, poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima, koji inhibira negativno dejstvo slobodnih radikala. Avokado je savršeno društvo uz njih, jer zdrave masti koje se nalaze u njemu čine da se bolje apsorbuje. Polifenoli prisutni u mači pozitivno utiču na kognitivne funkcije i poboljšavaju samopouzdanje, dok antioksidansi u listovima spanaća štite vid i podržavaju rad mozga – objašnjava stručnjak.

 

Komentari (0)
Loading