Promenite rutinu, a metabolizam će vam biti zahvalan: Zaboravićete na JUTARNJU KAFU kada vidite šta ovaj super NAPITAK radi

Najžena Vesti 19.08.2021 11:08 0

Ako imate problema sa varenjem, čaša slane vode će tome stati na kraj

Promenite rutinu, a metabolizam će vam biti zahvalan: Zaboravićete na JUTARNJU KAFU kada vidite šta ovaj super NAPITAK radi

unsplash.com

Neko ko je navikao da ujutru popije kafu ili doručak čim otvori oči, na predlog da umesto toga uzme čašu slane vode i popije je odjednom, verovatno će biti skeptičan ili će reagovati s gađenjem.

Verovali ili ne, međutim, ovo može doneti mnoge koristi savremenom čoveku koji živi brzim tempom. Naučno je dokazano da čaša slane vode ima izuzetno blagotvorno dejstvo na ljudski organizam, prenosi Alo.

U Indiji je praksa da se svako jutro pije slana voda odavno poznata, a zapadni svet je odbacio ideju pod pretpostavkom da je so štetna za ljudski organizam. "Trik" je u tome što vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U ovom slučaju je zagarantovan njegov zdrav efekat.

1. Hidratacija

Nutricionista Matt Stone ističe da ako pijete samo vodu za hidrataciju tela, možete i preterati, pa telo postaje puno tečnosti. Umesto čiste vode, savetuje upravo ovo - slano, jednom dnevno.

2. Varenje

Ako imate problema sa varenjem, čaša slane vode će tome stati na kraj. Slana voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Ako svako jutro popijete takvu čašu zdravlja, vrlo brzo ćete primetiti pozitivne promene i regulisano varenje.

3. Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju nervni sistem. Stoga, ako imate problema sa nesanicom, ovi sati će blagotvorno uticati na problem i bar ga ublažiti. Spavaćeš bolje.

4. Detoksikacija

Reč je o čaši čiji sadržaj djeluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, osobito onima koji imaju problema s osteoporozom.

6. Blagotvoran uticaj na kožu

Ako želite nježan odsjaj čiste kože, poslite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim čimbenikom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala

Sve prethodne točke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima.

Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvojite i iskušajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

Komentari (0)
Loading