Znao je da Elizabeta II boluje od opake bolesti: Boris Džonson otkrio najstrože čuvanu tajnu kraljevske porodice

Nedeljko Tišanović Vesti 01.10.2024 10:20 0

Ovo niko nije znao...

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivši premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson uskoro će objaviti svoje memoare "Unleashed", a u njima se osvrće na poslednji susret sa preminulom kraljicom Elizabetom II. Kako tvrdi Džonson, kraljici je bio dijagnostikovan rak kostiju, piše Page Six.

Boris je kraljicu video samo nekoliko dana pre njene smrti, u dvorcu Balmoral.

Znao sam godinu dana ili više da je imala vrstu raka kostiju i njeni doktori su bili zabrinuti da bi njeno stanje moglo da se pogorša u bilo kojem trenutku — napisao je on, kako prenosi Daily Mail.

Ispričao je i kako ga je kraljičin privatni sekretar Edward Young upozorio da joj se zdravlje pogoršalo tokom leta.

Izgledala je bledo i pogrbljeno, a na rukama i zglobovima imala je tamne modrice, verovatno zbog injekcija i infuzija. Ali, njen um, kako je rekao Edward, bio je potpuno neoštećen njenom bolešću i s vremena na vreme, tokom našeg razgovora, pokazivala bi mi onaj veliki osmeh koji podiže raspoloženje — ispričao je.

Kraljica je preminula dva dana nakon njihovog sastanka, a Boris kaže kako je kraljica celo leto znala da će se to dogoditi, ali je pokušavala da izdrži sve dok ne završi sve svoje dužnosti. Boris je tokom njihovog sastanka takođe dao ostavku na mestu premijera, a zamenila ga je Liz Truss.

Johnson se prisetio i poslednjeg saveta koji mu je kraljica dala.

Nema smisla biti ogorčen. Kad bi svako u politici i životu video to jasno kao što je ona videla, svet bi bio puno, puno srećnije mesto — poručio je bivši premijer.

Podsetimo da je zvanični uzrok kraljičine smrti naveden kao "starost".



Bonus video:

@najzena.rs Otet je sa 6 godina u parkiću! Evo kako se završila ova jeziva priča! #najzena #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading