Koja je idealna razlika u godinama za vezu, ako želite da potraje? Evo šta kažu istraživanja

Vesti 02.06.2023 08:25 0

Novo istraživanje kaže da razlika u godinama može da odredi dugovečnost vaše veze, a što je veća, veća je verovatnoća da ćete raskinuti.

Koja je idealna razlika u godinama za vezu, ako želite da potraje? Evo šta kažu istraživanja

Pexels/Mikhail

Prema studiji koju je sproveo Univerzitet Emory u Atlanti, što je veća razlika u godinama, veća je i šansa za razdvajanje. Ipak istovremeno navode da je jednogodišnji jaz "sweet spot" - odnosno najidealnija opcija.

Nakon analize 3.000 ljudi, otkriveno je da parovi s petogodišnjom razlikom u godinama imaju 18 posto veću verovatnoću da će se rastati od parova iste dobi.

Zanimljivo je da je ta brojka porasla na 39 posto za parove s 10 godina razlike u godinama i šokantnih 95 posto za one s 20 godina razlike.

Suprotno uvreženom mišljenju, istraživači vjeruju da je najidealnija jednogodišnja razlika između supružnika i da oni imaju mnogo manje šanse da se rastanu, šanse za to iznose samo tri posto.

"Može biti samo da su tipovi parova s tim karakteristikama zapravo samo oni parovi za koje je u proseku veća verovatnoća da će se razvesti iz drugih razloga", rekao je Hugo Mialon, jedan od istraživača koji stoje iza studije.

Komentari (0)
Loading