"Grešna ti duša...": Šok! Adele radi za Putina! Mreže gore, britansku pevačicu razapeli, ovo joj neće oprostiti

Slobodanka Ćorić Vesti 18.06.2024 12:10 0

Britanska pevačica Adele je postala predmet oštrih kritika na društvenim mrežama zbog nošenja haljine dizajnera Valentina Yudashkina, što je izazvalo kontroverze usred trenutnog konflikta na Ukrajini

adel

Printscreen/Twitter

Sukob u Ukrajini nije samo politička tema, već je postao gorući društveni problem koji se uvukao u sve sfere javnog života. Nedavna kontroverza oko haljine britanske pevačice Adele, kreirane od strane ruskog dizajnera Valentina Judaškina, ilustruje duboku podeljenost mišljenja i osećanja među ljudima širom sveta. Oštri komentari na društvenim mrežama odražavaju kako su globalni geopolitički sukobi postali sastavni deo svakodnevnog života, dovodeći do pitanja o moralnosti i podršci koju pojedinci svesno ili nesvesno izražavaju svojim stavovima.

Mnogi korisnici društvene mreže Instagram ostavili su nezadovoljne komentare na stranici britanske pevačice Adele zbog izbora haljine od modne kuće Valentin Judaškin, usred konflikta na Ukrajini.

Ranije je u saopštenju za RIA Novosti rečeno da je modna kuća kreirala haljinu za britansku pevačicu Adele (pravo ime Adele Laurie Blue Adkins) za koncert u Las Vegasu prošle nedelje. Baš ispod fotografija na društvenim mrežama sa Adele u toj haljini pojavili su se besni komentari. "Ruski dizajner? Adele, ti si jedna od najvećih pevačica, ali da li shvataš šta podržavaš noseći tu haljinu?", upitala je jedna korisnica.

Pevačica je takođe bila pitana da li joj se dopada nošenje haljine od "osobe koja je kreirala rusku vojnu uniformu". Takođe je postavljeno pitanje da li Adele "sponzoriše" napad na Ukrajinu. Neki od komentara takvog tipa bili su napisani na ukrajinskom jeziku. "Adel, činiš veliki greh", "Imaš li mozga, shvataš li da tom odećom podržavaš Putina", "Kako si nisko pala", "Haljina je lepa, ali ne i tvoj potez", samo su neki od komentara.

Međutim, bilo je i nekoliko korisnika koji su odlučili pohvaliti samu haljinu, ne pominjući njenu vezu sa Rusijom.

putin

EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

 

Valentin Judaškin rođen je 14. oktobra 1963. godine u naselju Bakovka, Moskovska oblast. Diplomirao je sa odličnim uspehom na Moskovskom industrijskom tehnikumu 1986. godine. 1987. godine, dizajner je kreirao svoju prvu kolekciju "Rus izvorni". U Parizu je prva kolekcija dizajnera "Fabergé" predstavljena 1991. godine. Istog je godine osnovana modna kuća Valentin Judaškin. Judaškin je postao prvi ruski dizajner koji je primljen u Sindikat visoke mode u Parizu. Od 1991. godine, njegove haute couture kolekcije redovno su se prikazivale na Nedeljama visoke mode u Parizu, dok su prêt-a-porter kolekcije učestvovale na Nedeljama mode u Milanu i Moskvi. 2005. godine, Judaškin je dobio titulu "Narodni umetnik Rusije". Judaškin je preminuo 2. maja 2023. godine nakon duge bolesti, piše ria.ru.

 

Komentari (0)
Loading