Kako da se ŠMINKATE ako imate AKNE: Dermatolozi otkrili šta je najvažnije, jednu GREŠKU SA PUDEROM svi prave

Vesti 29.09.2022 23:00 0

Prikrivanje bubuljica nikada nije jednostavno, a dermatolozi su otrili kako da se našminkate ako imate akne

Kako da se ŠMINKATE ako imate AKNE: Dermatolozi otkrili šta je najvažnije, jednu GREŠKU SA PUDEROM svi prave

Printscreen/Instagram

 

Osobe koje imaju akne na licu moraju da budu veoma pažljive pri odabiru šminke, ali i kako je nanose.

Za one sa problematičnom kožom postoji dekorativna kozmetika koja prilično dobro prikriva nedostatke, ali i pored toga neophodna je specijalna nega. Dermatolozi navode da je prvi i možda najvažniji korak u ovom temeljno čišćenje kože. Naglašavaju i da se osobama sa aknama isključivo preporučuje upotreba visokokvalitetne kozmetike.

"Često se nove upale pojavljuju zbog lošeg čišćenja kože od dekorativne kozmetike, odnosno šminke. Ako koristite hidrofilna ulja i balsame za lice koji duboko čiste pore, rizik od novih bubuljica je primetno smanjen", objasnio je stručnjak.

Osim toga, profesionalci preporučuju da se izbegava direktan kontakt tečnih kozmetičkih proizvoda (pudera, BB i CC krema...) sa upaljenim mestima jer se tako povećava rizik od razvoja bakterija.

"Postoje korektori koji se nanose uz pomoć aplikatora. Da bi njima maskirali bubuljicu, većina ljudi najčešće dodiruje kožu ovim aplikatorom, što ni u kom slučau ne bi trebalo da rade."

Umesto toga, dermatolozi savetuju da se potrebna količina nanese na ruku ili paletu. Sledeći korak je da se problematično područje prikrije prstom ili četkom, koja nakon upotrebe mora da se dobro ispere.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading