"MOKRI" kolač u par koraka - prava DESERTNA fantazija! (RECEPT)

Izvor: Najžena Vesti 29.01.2022 17:40 0

Preporuke za sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

"MOKRI" kolač u par koraka - prava DESERTNA fantazija! (RECEPT)

Printscreen/Youtube

Testo:

  • 2 jaja
  • 100g šećera
  • 100ml mleka
  • 50ml ulja
  • 140g brašna
  • 25g kakao praha
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo

Sos:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

 

  • 200ml mleka
  • 60g šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 25g kakao praha
  • 50g putera

Ganaš:

  • 200g mlečne čokolade
  • 100ml slatke pavlake
  • 50g seckanih lešnika (još bolje pečeni)

Postupak:

Mikserom dobro umutiti jaja i šećer, smesa treba biti svetla i penasta. Dodati mleko i ulje, kratko umutiti. Brašno, kakao i pzp pomešati, dodati kroz sito, umešati ručno ili na najmanjoj brzini miksera. Mutiti samo onoliko dok se ne sjedini, ne premutiti. Testo sipati u kalup prečnika 20cm obloženim pek papirom i peći 20 min na 180 stepeni, režim gornji i donji grejač.Dok se kolač peče, napraviti sos. U šerpicu staviti sve sastojke sem kakao praha. Mešati na srednjoj temperaturi pa kada se puter istopi dodati i kakao. Mešati još malo i skloniti sa ringle, sos ne treba da vri, samo da bude topao. Kad se kolač ispeče, dobro ga izbockati viljuškom ili nekim štapićem. Sada preliti sos po kolaču i ostaviti da ga kolač upije. Kolač se još ne vadi iz kalupa, tek na kraju da sos ne bi iscureo jer je ipak dosta tečan. Za svaki slučaj možete staviti kolač u neki dublji pleh ako krene da curi negde da ne bude haosa posle. Na kraju istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, ja to radim u mikro, može i na šporetu. Kad se smesa sjedinila, dodati lešnike i rasprediti preko kolača. Ostaviti najbolje preko noći da se stegne u frižideru. Sutradan skinuti kalup i uživati u kolaču.

img
13. 04. 2025 00:47

NATERALA JOJ SUZE NA OČI! Kačavenda razvezala jezik o Aleksandri, pa se prisetila Milosave: Shvatila sam razloge zašto si otišla krivim putem (VIDEO)

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
12. 04. 2025 22:00

Na današnji dan, 13. april

img
12. 04. 2025 07:50

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
12. 04. 2025 21:45

ZA ROTACIJU 28 SEKUNDI VIŠE: Nova otkrića naučnika u vezi sa plentom Uran

img
12. 04. 2025 22:44

TRAMP IZDAO NAREĐENjE VOJSCI: Preduzmite direktnu akciju

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
12. 04. 2025 21:45

Menadžer Njukasla završio u bolnici

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

img
12. 04. 2025 21:25

Istraga o požaru u diskoteci u Kočanima proširena na još 19 lica

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
12. 04. 2025 21:15

ZABRANA ZA LAKŠE OD 50 KILOGRAMA: Upozorenje kineskih vlasti zbog jakog vetra

img
12. 04. 2025 21:15

"ONI IMAJU ŠTA DA PONUDE": Legende predlažu trejd, evo gde vide Nikolu Jokića

Komentari (0)
Loading