Testo:
- 2 jaja
- 100g šećera
- 100ml mleka
- 50ml ulja
- 140g brašna
- 25g kakao praha
- 1 ravna kašičica praška za pecivo
Sos:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
- 200ml mleka
- 60g šećera
- 1 kašika arome vanile
- 25g kakao praha
- 50g putera
Ganaš:
- 200g mlečne čokolade
- 100ml slatke pavlake
- 50g seckanih lešnika (još bolje pečeni)
Postupak:
Mikserom dobro umutiti jaja i šećer, smesa treba biti svetla i penasta. Dodati mleko i ulje, kratko umutiti. Brašno, kakao i pzp pomešati, dodati kroz sito, umešati ručno ili na najmanjoj brzini miksera. Mutiti samo onoliko dok se ne sjedini, ne premutiti. Testo sipati u kalup prečnika 20cm obloženim pek papirom i peći 20 min na 180 stepeni, režim gornji i donji grejač.Dok se kolač peče, napraviti sos. U šerpicu staviti sve sastojke sem kakao praha. Mešati na srednjoj temperaturi pa kada se puter istopi dodati i kakao. Mešati još malo i skloniti sa ringle, sos ne treba da vri, samo da bude topao. Kad se kolač ispeče, dobro ga izbockati viljuškom ili nekim štapićem. Sada preliti sos po kolaču i ostaviti da ga kolač upije. Kolač se još ne vadi iz kalupa, tek na kraju da sos ne bi iscureo jer je ipak dosta tečan. Za svaki slučaj možete staviti kolač u neki dublji pleh ako krene da curi negde da ne bude haosa posle. Na kraju istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, ja to radim u mikro, može i na šporetu. Kad se smesa sjedinila, dodati lešnike i rasprediti preko kolača. Ostaviti najbolje preko noći da se stegne u frižideru. Sutradan skinuti kalup i uživati u kolaču.
NATERALA JOJ SUZE NA OČI! Kačavenda razvezala jezik o Aleksandri, pa se prisetila Milosave: Shvatila sam razloge zašto si otišla krivim putem (VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Na današnji dan, 13. april

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

ZA ROTACIJU 28 SEKUNDI VIŠE: Nova otkrića naučnika u vezi sa plentom Uran

TRAMP IZDAO NAREĐENjE VOJSCI: Preduzmite direktnu akciju

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Menadžer Njukasla završio u bolnici

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Istraga o požaru u diskoteci u Kočanima proširena na još 19 lica

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

ZABRANA ZA LAKŠE OD 50 KILOGRAMA: Upozorenje kineskih vlasti zbog jakog vetra

"ONI IMAJU ŠTA DA PONUDE": Legende predlažu trejd, evo gde vide Nikolu Jokića
