Ima 104 godine i savršenog je zdravlja: Obožava da jede ovu hranu, a jedna stvar je održava mladom

Slobodanka Ćorić Vesti 08.07.2024 08:40 0

Ispod površine živi ljubav prema moru i tajna dugovečnosti

baka

Printscreen/Youtube

Virdžinija Oliver hvata rakove već skoro jedan vek, počevši od malih nogu, i planira da i ovog leta bude aktivna na tom polju. Nedavno je obnovila svoju licencu za lov na rakove koja važi od juna do oktobra, spremna za još jednu sezonu lova.

Rođena 1920. godine, ova vremešna dama voli da provodi vreme na vodi i uživa u nezavisnosti. Postala je poznata javnosti nakon pojavljivanja u dokumentarnom filmu pod nazivom "Razgovori sa damom od jastoga". Njena ljubav prema ovom poslu potiče još iz detinjstva, kada je radila sa ocem, a kasnije i sa suprugom, u vreme kada su žene retko obavljale takav posao.

Ovih dana, Virdžinija aktivno radi sa svojim 81-godišnjim sinom Maksvelom na brodu nazvanom po njoj, dok bacaju mreže i nadaju se dobroj ulovu duž obala Roklanda u Mejnu, prenosi Today. Tokom lova, ona i njen sin pažljivo raspoređuju zadatke: on vuče zamke, dok Virdžinija puni vreće mamaca i meri rakove. Ako su rakovi premali, vraćaju ih nazad u vodu.

U dokumentarnom filmu o njoj, Virdžinija otkriva kako je vozila auto sve do svoje 103. godine. Još uvek u savršenom zdravlju, živi sa svojim sinom.

Iako se priznaje da genetika igra ulogu u njenom dobrom zdravlju i dugovečnosti, Virdžinija ističe važnost životnog stila. Njeni roditelji su preminuli u svojim 50-im i 60-im godinama, dok ona aktivno živi i radi.

Virdžinija deli svoje tajne dugovečnosti:

Mnogo se kreće: Uvek je ustajala rano i radi tri dana nedeljno sa sinom, počevši sa svojim zadacima pre izlaska sunca, što zahteva buđenje u tri sata ujutru.
Praktikuje zdrav život: Nikada nije pušila niti konzumirala alkohol. Jastogi i zdrava hrana često su deo njenog jelovnika, a preferira niskokalorične slatkiše bogate proteinima, mineralima, cinkom, kalcijumom i vitaminom B. Ipak, kao i mnogi, uživa u čokoladi koja je brzo razveseli, kao i večerama od pasulja ili domaćim čokoladnim krofnama.
Provodi vreme u prirodi: Sati provedeni na svežem vazduhu i pored vode su deo njenog svakodnevnog života i to joj mnogo prija. Istraživanja potvrđuju da blizina vode pozitivno utiče na mentalno zdravlje, stvarajući osećaj smirenosti i strahopoštovanja.

Komentari (0)
Loading