Lekari su bili BESPOMOĆNI: Nakon što ga je ujela MAČKA, muškarac (33) preminuo u najgorim mukama

K.Ć. Vesti 19.12.2022 12:11 1

U ovu priču je teško poverovati

Lekari su bili BESPOMOĆNI: Nakon što ga je ujela MAČKA, muškarac (33) preminuo u najgorim mukama

Shutterstock/Twitter

33-godišnjeg Danca ujela je mačka. Ubrzo nakon toga počele su ozbiljne komplikacije koje su bile rezultat naizgled trivijalnog događaja. Čovek je imao 15 operacija, nakon čega je nastavio da se žali na razne tegobe. Na kraju se njegovo zdravlje toliko pogoršalo da su se lekari bili bespomoćn. Čovek je umro nakon duge borbe sa bolešću.

Neobična priča počinje 2018. Tada je Henrik Krigbaum Pletner brinuo o mački i malim mačićima iz skloništa za životinje. U jednom trenutku, mladi Danac je odlučio da mačku premesti na drugo mesto i u tom trenutku, kako prenosi porodica stradalog, bio je bolno izujeden.

"Njegova ruka se udvostručila u roku od nekoliko sati", rekla je čovekova majka.

Čovek je otišao kod lekara nekoliko sati nakon ujeda, ali mu je rečeno da sačeka do sledećeg dana. Na kraju je završio u bolnici, gde je proveo oko mesec dana. Tamo je Danac imao 15 operacija za koje se ispostavilo da su posledica teških infekcija.

"Mačka ga je ugrizla za krvni sud", rekla je majka hospitalizovanog čoveka po čijem telu su ubrzano širile bakterije opasne po život.

Četiri meseca nakon poslednje operacije, Pletner i dalje nije mogao slobodno da pomera povređeni prst. Lekari su se odlučili na amputaciju.

"Njegovo stanje je bilo veoma nestabilno. Imao je oslabljen imuni sistem, upalu pluća, giht i dijabetes", kaže majka 33-godišnjaka.

Lekari koji leče Pletnera istakli su u intervjuu danskim medijima da su infekcije čiji je 33-godišnjak postao žrtva izuzetno retke.

"Odlikuje ih to što izazivaju veoma brzo uništavanje tkiva. To znači da su to brzi, dramatični i retki procesi", rekao je Lars Skov Dalgaard, lekar u bolnici Godstrup.

Henrik Krigbaum Pletner (33) preminuo je pre dva meseca, javili su danski mediji.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
ramira
25.12.2022 17:28

giht i dijabetes od ujeda macke,kako da ne,mozda kada bi se salili