Studentkinja PREVARILA banku i potrošila MILIONE: Kupala se u LUKSUZU do jednog trenutka, a onda je samo NESTALA

Vesti 20.09.2022 13:15 0

Kristin Džaksin Li, koja je u to vreme studirala u Australiji, greškom je postala milionerka kada joj je njena banka slučajno odobrila neograničen minus.

Studentkinja PREVARILA banku i potrošila MILIONE: Kupala se u LUKSUZU do jednog trenutka, a onda je samo NESTALA

Printscreen/ Instagram

Nakon što je banka napravila kardinalnu grešku, studentkinji Kristin Džaksin Li osmehnula se sreća. Naime, 21- godišnja studentkinja dobila je neograničeno prekoračenje dozvoljenog minusa od strane njene banke Vestpac nakon greške u obradi.

Studentkinja hemijskog inžinjerstva ubrzo je shvatila šta se dogodilo, te odlučila da bude lukava i da mudro ćuti trošeći neograničenu količinu novca.

Kristin se preselila u luksuzni penthaus i počela da živi raskalašnim životom. Delove novca krila je redovnim prebacivanjem po 2.500 evra na tajne bankovne račune.

Kristin je godinu dana nekontrolisano trošila novac, kupujući skupe telefone, odeću najskupljih dizajnerskih brendova kao i sve ono što jedna devojka može poželeti. U roku od godinu dana uspela je da potroši 2,7 miliona evra.

Nakon što je banka uvidela grešku, Kristin biva uhapšena, a našla se i na sudu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Instablog9ja (@instablog9ja)

 

Banka je uvidela grešku 2015. godine, te je viši menadžer banke ubrzo kontaktirao Kristin i zahtevao da mu objasni gde su nestali milioni.

Mlada studentkinja odlično se snašla te je kao objašnjenje navela da je verovala da su joj roditelji prebacili novac na račun, te da zato nije sumnjala da se radi o grešci banke. Njen tadašnji dečko, Vinsent King, negirao je da zna za milione svoje devojke.

Kada je shvatila da će biti uhapšena, Kristin je sama sebi sredila da po hitnom postupku dobije malezijski pasoš kako bi mogla da napusti zemlju neotkrivena.

Pokušavajući da pobegne, odnosno da se ukrca na let za Maleziju, biva uhapšena na aerodromu u Sidneju.

Suočila se sa optužbama da je nepošteno stekla finansijsku korist prevarom i svesno koristila prihode stečene kriminalnim radnjama.

 

 

Advokat ju je branio činjenicom da, iako je prećutala milione, nije načinila nikakav prekršaj, jer je banka samoinicijativno napravila grešku.

Optužbe protiv Kristin ubrzo su odbačene, 2017. godine dok tužioci nisu naveli razlog za povlačenje optužbi.

Njen advokat je tada za BBC izjavio da se „vratila u Maleziju da živi sa svojom porodicom srećna što se vraća svom normalnom životu“, kao i da su mnogi kupljeni predmeti uveliko zaplenjeni i vraćeni.

Potparol Vestpac banke rekao je da su preduzeli sve moguće korake da povrate svoja sredstva. Devojci se od tada gubi svaki trag, dok je nemoguće stupiti u bilo kakav kontakt sa njom.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading