"Nju je voleo, a mene držao da mu rađam": Šokantna ispovest žene koja je živela pod istim krovom sa mužem i njegovom ljubavnicom, "doveo je kad sam nosila prvo dete"

Slobodanka Ćorić Vesti 24.10.2024 13:49 0

Kao trinaestogodišnjakinja, bez prava glasa, bila je primorana na brak, a sa samo četrnaest godina postala je majka, nesvesna da njen muž u isto vreme viđa ljubavnicu

žena

Printscreen/Youtube

Mirsada Osmanović, žena iz Živinica u Bosni, nosi sa sobom dirljivu i potresnu priču koja oslikava nepravdu koju su joj nametnuli život i okolnosti. Kao trinaestogodišnjakinja, bez prava glasa, bila je primorana na brak, a sa samo četrnaest godina postala je majka, nesvesna da njen muž u isto vreme viđa ljubavnicu. Ova priča, prožeta tugom i nevinošću, osvetljava težak teret sudbine koja je zadesila devojčicu koja je prerano ušla u svet odraslih.

Neočekivano upoznavanje

Njihov susret nosi notu sudbinskog, koji je Mirsadi označio početak teškog poglavlja u životu. "Muž je pre mene bio oženjen, a njegov otac je insistirao da se oženi za mene kako bi ga odvratio od te žene," priseća se Mirsada, govoreći o prošlosti koja joj je odredila sudbinu. Kao mlada devojka, nije imala ni vremena ni mogućnosti da razume šta znači biti udata. "Bila sam dete i nisam se mnogo bunila, jer nisam ni znala šta to znači," dodaje.

Pritisak okoline i unutrašnji sukobi

U trenutku kada je njen teča rekao: "Došao je neki momak da te traži," Mirsada je bila zbunjena. "Bila sam dete i svaki put kada bi mi neko pomenuo momka, osećala sam se posramljeno." Osećajući pritisak tradicije i očekivanja, brzo je bila gurnuta u svet odraslih bez sposobnosti da razume stvarnost.

Brak bez izbora

Mirsada se seća trenutka kada je prvi put osetila da nešto nije u redu. "Na sijelu je došao i rekao da želi da me oženi," prisetila se. Njena reči nose gorčinu zbog nepravde koja se obrušila na nju. "Kada sam rekla 'da', videla sam suze svoje majke i shvatila da nešto nije u redu."

Tajne i izdaja

Iako mlada, Mirsada je brzo shvatila da u njenom braku nešto ne štima. "Prvi znak su bili nestanci novca iz kuće, a muž je retko dolazio." Njena borba sa usamljenošću postajala je sve teža, a njegova nezrelost sve očiglednija. Kada je došla u bolnicu da se porodi, njen muž je dolazio sa smehom, ne shvatajući ozbiljnost situacije.

Nepravedna ljubav

U samo 14. godini, Mirsada je rodila ćerku, dok je njen muž bio u vezi sa drugom ženom. "Ostala sam trudna sa 13, a on je imao ljubavnicu," govori s tugom, otkrivajući bolne istine o svom braku. Kada je konačno saznala za njegovu preljubu, njen svet se srušio. "Bila sam dete sa sela, a on je voleo drugu ženu."

Pokušaj izbegavanja sudbine

Nakon što se porodila, Mirsada je bila na ivici strpljenja. "Kupio je nove stvari, ali to nije promenilo naš odnos, koji je postajao sve gori." Na kraju, odlučila je da ode. "Htela sam da uzmem dete i pobegnem kod svoje majke," priseća se odlučnosti koja ju je vodila ka slobodi.

Povratak kući

Kada se vratila kući, Mirsada nije mogla više da podnese laži svog muža. Nakon što je poslala pismo, odlučila je da svoje dve ćerke ostavi kod njega. Upoznala je drugog muža s kojim je imala bolji odnos, ali se osećala krivom zbog svog izbora. "Danas nemam idealan odnos sa ćerkama iako sam ih ostavila kada su bile male," priznaje.

Mirsadina priča oslikava borbu protiv patrijarhalnog pritiska i nepravde koja je zadesila mladu ženu. S godinama, postala je svesna težine odluka koje su joj nametnute, a njena priča postaje simbol borbe za izbor i pravo na sreću.

 

Komentari (0)
Loading