Jadni oni: Niko ne izigrava žrtvu bolje od ova 3 znaka, majstori su samosažaljenja

Vesti 25.11.2023 08:43 0

Ovakvo ponašanje nije uvek svesno, a može biti oblik odbrambenog mehanizma ili način privlačenja pažnje i empatije...

suza

Shutterstock

U ljudskoj prirodi leži kompleksan skup emocija i ponašanja, a jedan od intrigantnih aspekata je sklonost nekih ljudi da glume žrtve.

Ovo ponašanje može biti posledica različitih unutrašnjih i spoljnih faktora pa se često manifestuje kroz konstantno preuveličavanje sopstvenih problema, osećaj nepravde i tendenciju da se krivica  za lične neuspehe prebacuje na druge.

zli ljudi

Shutterstock

 

Ovakvo ponašanje nije uvek svesno, a može biti oblik odbrambenog mehanizma ili način privlačenja pažnje i empatije.

Astrolozi smatraju da se u ovim znakovima rađaju ljudi koji izigravaju žrtve.

Rak

Rakovi su poznati po svojoj emocionalnosti i senzibilnosti. Često se mogu osećati neshvaćenim ili odbačenim pa se zbog toga povlače u ulogu žrtve. Njihova emocionalna dubina i sklonost introspekciji mogu dovesti do toga da preuveličavaju svoje lične patnje i probleme.

Ribe

Ribe imaju prirodnu empatiju prema drugima, ali takođe imaju tendenciju samosažaljenja. Osećaju se preplavljeno svetom oko sebe, zbog čega na sebe gledaju kao na žrtve okolnosti koje ih okružuju. Njihova maštovitost i sklonost izbegavanju suočavanja s realnošću dodatno pojačavaju ovu tendenciju.

Vaga

Vage teže harmoniji i izbegavanju sukoba, što ih ponekad može dovesti u poziciju u kojoj se osećaju kao žrtve, posebno u međuljudskim odnosima. Njihova želja za održavanjem mira može rezultovati potiskivanjem sopstvenih potreba, zbog čega se osećaju kao da je svet nepravedan prema njima, prenosi Index.hr. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading