Ceo svet je poludeo za novim kulinarskim trikom koji se masovno širi internetom. Započele su ga kulinarske blogerke, a sada ga primenjuju već skoro sve domaćice. Reč je o upotrebi leda prilikom podgrevanja hrane. Video na TikToku u kome žena pokazuje kako se primenjuje ovaj trik ima preko 7 miliona lajkova!
Kako se koristi led?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Pre podgrevanja treba staviti veći komad leda (ili nekoliko kockica) u tanjir s hranom pre nego što ga stavite u mikrotalasnu rernu na podgrevanje. Preko stavite papirni ubrus. Pitate se čemu to služi? Najčešće se ovaj trik koristi kada se podgreva pirinač, jer kocke leda stvaraju paru kada se tope i tako lagano podgrevaju pirinač, odnosno neko drugo jelo, koje će dobiti teksturu kao da je tek skuvano i neće se raspasti.
Mnogi ljudi su ga isprobali
Trend je pokrenut na TikToku, a među prvima ga je pokazala jedna od najpoznatijih kuvarica na ovoj društvenoj mreži Emili Mariko. Ona je u tanjir stavila ribu iz konzerve i pirinač i odozgo kocku leda. Mnogi su trik od tada ispobali za razna jela, i ispod njenog videa pisali u komentarima da su zadovoljni trikom. Ipak, kako ljudi tvrde, trik najbolje deluje kada se primeni na pirinač i slične namirnice.
Bonus video: