Hladna supa od paradajza i lubenice: Osvežavajući letnji obrok, infuzija vitamina i minerala

Slobodanka Ćorić Vesti 28.07.2024 14:40 0

Priprema je jednostavna i brza, što je čini idealnim za brzi letnji obrok

supa

Shutterstock

Kada temperature porastu, svi tragamo za osvežavajućim obrocima koji će nas hladiti i razveseliti. Hladna supa od paradajza i lubenice savršen je izbor za vruće letnje dane. Ovaj jedinstven recept kombinuje sočnost i slast paradajza s osvežavajućim ukusom lubenice, stvarajući savršeno ravnotežu između slanih i slatkih nota. Pored toga, priprema je jednostavna i brza, što je čini idealnim za brzi letnji obrok.

Sastojci:

  • 4 velika zrela paradajza
  • 2 šolje kockica lubenice (bez semena)
  • 1 krastavac
  • 1 crvena paprika
  • 1 manji crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika vinskog sirćeta ili limunovog soka
  • So i sveže mleveni crni biber po ukusu
  • 1 kašika svežeg peršuna (ili nanina)
  • Kockice leda (opciono)
  • Listići svežeg bosiljka (za garniranje)

Priprema:

 Operite paradajz i crvenu papriku. Paradajz presecite na četvrtine, dok crvenu papriku i krastavac naseckajte na kockice. Crveni luk i beli luk sitno naseckajte.

 U blenderu, pomešajte paradajz, lubenicu, krastavac, crvenu papriku, crveni luk i beli luk. Blendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite da supa bude izuzetno fina, možete je procjediti kroz sitno prosejano cedilo kako biste uklonili sve eventualne komade i kožice.

 Dodajte maslinovo ulje, vinsko sirće (ili limunov sok), so i biber po ukusu. Blendajte još nekoliko sekundi da se začini dobro sjedine.

Prebacite supu u posudu i stavite je u frižider da se dobro ohladi, najmanje 2 sata. Ako želite, možete dodati nekoliko kockica leda pre serviranja za dodatno hlađenje.

Serviranje:

Pre služenja, supu ponovo promešajte. Sipajte je u čaše ili tanjire za supu. Dekorišite s nekoliko listića svežeg bosiljka i dodatno začinite po potrebi. Možete je poslužiti uz sveže prepečen hleb ili krutone za dodatnu teksturu.

 

Varijacije: Eksperimentišite sa dodavanjem drugih začina kao što su kumin, paprika ili čak malo ljute paprike ako volite da vam supa bude pikantna.
Garniranje: Pored bosiljka, možete koristiti i druge sveže začine kao što su menta ili cvekle, kao i dodatke poput sitno seckanih crvenih paprika ili krastavaca za još živopisniji izgled.

@najzena.rs Motivišemo vas da se borite za ono u šta verujete i da nikada ne prihvatite bilo šta manje od onoga što zaslužujete 💗#zena #najzena #fyp #foryoupage #fpyシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading