Šokantna prevara: Žena 10 godina skrivala ljubavnika na tavanu, a onda napravila fatalnu grešku

Slobodanka Ćorić Vesti 28.07.2024 16:12 0

Kako je vreme prolazilo, on je sve više postajao njen ljubavni rob

žena

Shutterstock

Fred Osterajh bio je imućan proizvođač tekstila specijalizovan za izradu kecelja. U njegovoj fabrici došlo je do susreta sa Valburg Doli Hedrik, kćerkom nemačkog migranta, i između njih se odmah rodila strastvena ljubav. Oni su se venčali i uskoro dobili sina po imenu Rejmond.

Nažalost, njihova sreća nije potrajala jer je njihov sin preminuo sa samo devet godina. Početak braka bio je obeležen Fredovom sklonošću ka alkoholu i Doliinim nezadovoljstvom njegovim ponašanjem u braku. Jednog dana, Doli je zatražila da Fred pošalje jednog od radnika da popravi njenu mašinu za šivenje. Kada je sedamnaestogodišnji Oto došao da izvrši popravku, zatekao je Doli golu. Naravno, Oto nije propustio priliku koja mu se pružila.

U mesecima koji su usledili, komšiluk je primećivao kako Oto redovno posećuje Doli, čak i dok je Fred bio na poslu. Da bi izbegla tračeve, Doli je smislila plan – Oto će se nastaniti na tavanu. Momak je pristao na ovo rešenje i preselio se kod para, dok je Fred i dalje bio u neznanju.

Međutim, Fred je počeo da noću čuje čudne zvuke, vidi razne senke po kući i tvrdio je da mu ponestaje cigareta. Doli ga je uveravala da sve to izmišlja, i on je počeo da sumnja u svoje mentalno stanje. Par se preselio u Los Anđeles kako bi se oslobodio „uklete kuće“, ali Fred nije znao da će „duh“ koji ga je progonio u Milvokiju pratiti i njega u Los Anđeles.

Fred je počeo još više da pije, a brak je sve više pucao. Noći 12. avgusta 1922, par se žestoko posvađao. Tokom te svađe, Fred je pobegao sa tavana držeći u rukama dva pištolja. Oto i Fred su se nekoliko minuta borili za oružje, a Oto je na kraju pucao u Freda tri puta, usmrtivši nesrećnog bogataša.

Oto i Doli su smislili plan: kada policija stigne, naći će Doli zaključanu u ormanu i pomisliti da su provalnici upali i ubili njenog muža. Tako je i bilo. Vlasti su posumnjale na neuspešnu pljačku koja je rezultirala Fredovom smrću. Navodno je razbojnik ukrao dijamante i dragocenosti iz kuće.

Doli je nasledila muževo bogatstvo i preselila se u obližnju kuću, gde je započela strastvenu vezu sa advokatom Hermanom, kome je poklonila skupocen sat. Advokat je prepoznao sat kao onaj koji je navodno ukraden, ali ga je Doli ubedila da ga je pronašla ispod prozora. Kasnije se Doli zaljubila u biznismena Roja i započela novu romansu.

Doli je Roju dala pištolj kojim je ubila svog muža, rekavši da je pištolj „podseća na njenog muža“ i tražeći od njega da se reši pištolja. Roj je bacio pištolj u reku, dok je Doli drugi pištolj, koji je koristila za ubistvo svog muža, dala komšijama da ga zakopaju u dvorištu, objašnjavajući im da ne može da gleda pištolj koji je podseća na njenog pokojnog muža.

Kada je Doli i Roj prekinuli svoju strastvenu vezu, on je otišao na policiju i ispričao kako se oslobodio Dolinog pištolja. Policija je izvadila pištolj iz reke i uhapsila Doli. U isto vreme, komšije su prijavile da ih je Doli zamolila da zakopaju drugi pištolj. Ipak, pošto nije moglo da se utvrdi da li je Fred ubijen tim oružjem, slučaj je odbačen i Doli je puštena.

Dok je bila u zatvoru, Doli je zatražila od svog advokata da poseti njenu kuću i donese namirnice njenom „polubratu“ koji živi na tavanu. Verovali ili ne, mladi Oto se 10 godina skrivao na Dolinom tavanu i pisao romane. Dok se Doli selila iz kuće u kuću, on je prelazio sa tavana na tavan. Dok mu je ona redovno donosila hranu, piće i nove knjige, on je pisao ljubavne romane.

Kako je vreme prolazilo, Oto je sve više postajao njen ljubavni rob. Ubistvo njenog muža samo je učvrstilo njegovu odluku da se još više sakrije. Kada je istina izašla na videlo, a Doli je optužena za zaveru da ubije svog muža, porota je ipak odlučila da je oslobodi. Ostatak života provela je u Los Anđelesu sa novim ljubavnikom, za kojeg se udala dve nedelje pre smrti. Umrla je u 75. godini. Oto, koji je od 17. do 27. godine živeo na tavanu u Dolini, oslobođen je optužbi za ubistvo zbog zastare i preselio se u Kanadu, gde je radio kao portir. Novinari su ga nazvali „Betmen iz Los Anđelesa“.

Komentari (0)
Loading