Pobedite muve jednom za svagda: Provereni saveti da ih odstranite iz kuće i dvorišta

Slobodanka Ćorić Vesti 28.07.2024 11:45 0

Ovi proizvodi su efikasni u hvatanju muva i sprečavanju njihovog razmnožavanja

muve

Shutterstock

Muve su ne samo dosadne već mogu biti i nosioci bakterija, što može predstavljati ozbiljan problem za higijenu vašeg doma. Ako vam se čini da su ove male napasti stalno prisutne, evo nekoliko efikasnih saveta kako da ih se rešite jednom za svagda.

Pojavom visokih temperatura i pare, vlaga se često uvlači u kuću, a to se posebno oseća u kuhinji u kojoj je hrana. Otuda dolaze mnogi paraziti, a najčešći nepozvani gosti su muve koje napadaju voće. Prvi savet je da čim vidite da su muve počele da se skupljaju, bacite voće i iznesite smeće.

Pored toga, kako biste sprečili pojavu muva, kupljeno voće i povrće čuvajte u frižideru čim stignete iz prodavnice. Obavezno bacite otpad iz hrane u smeće i redovno ga iznosite.

Ako se mušice i dalje ne daju, možete im napraviti malu ‘zamku’ tako što ćete u jednu posudu staviti jabukovo sirćei nekoliko kapi deterdženta za suđe, a zatim sve u mikrotalasnu na 30 sekundi. Stavite ga negde na kuhinjski pult, savetuje Lifehacker i objašnjava da će ih aroma sirćeta privući, a zbog deterdženta pasti u rastvor.

 Ovi proizvodi su efikasni u hvatanju muva i sprečavanju njihovog razmnožavanja. Muve ne vole mirise kao što su lavanda, metvica i eukaliptus. Postavite biljke ovih vrsta ili koristite esencijalna ulja kao prirodne odbijače.


Muve se takođe privlače vlagom. Redovno čistite sve izvore vode u vašem domu, uključujući lavabo i tuš kabinu, kako biste sprečili njihovo nakupljanje. Čuvajte hranu u zatvorenim posudama i izbegavajte ostavljanje hrane na otvorenom, naročito tokom toplih meseci kada su muve najaktivnije.
Komentari (0)
Loading