"Važno je da pre nego što počnemo da pripremamo hranu, moramo dobro da operemo ruke, kao i da vodimo računa da se voće, povrće i sirovo pileće meso ne seku na istoj površini", kaže dr Ivana Begović Lazarević, šef odeljenja za imunizaciju.
Napominje da je hranu najbezbednije jesti istog dana čim je termički obrađena. Ako ga ostavimo za sledeći dan, kada se ohladi, nakon termičke obrade treba ga podeliti u nekoliko posuda i staviti u frižider do upotrebe.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Pranje svežeg voća i povrća
"Nismo za ekstreme, ne možemo jednostavno da živimo pod staklenim zvonom, pa voće, kao i povrće, treba dobro oprati pod tekućom vodom. Citruse treba oprati deterdžentom pre sečenja. Treba oprati i dinje i lubenice", savetuje lekar.