Doktor upozorava: Nikada ne radite ovo sa odećom u hotelskoj sobi, smučiće vam se život!

Vesti 12.06.2024 18:34 0

Poznati doktor je savetovao da se treba držati što dalje od jednog mesta u hotelu.

žena

Shutterstock

Doktor koji je popularan na društvenoj mreži TikTok upozorio je ljude da se drže dalje od jednog mesta u hotelskoj sobi koje može biti puno stenica. Dr Džejson Sing je nedavno pitao svoje pratioce na TikToku da li raspakuju stvari kada stignu u hotel.

Ne stavljajte odeću u komode

„Hotelske komode, posebno one od drveta ili sa spojevima i pukotinama, predstavljaju rizik od zaraze stenicama“, rekao je i dodao da se retko čiste. Naime, američko istraživanje Nacionalnog udruženja za kontrolu štetočina pokazalo je da je neverovatnih 68 odsto hotela i motela sklono pojavi stenica. Zabeleženo je čak njihovo povećanje od 278 odsto u poslednje dve godine. Umesto fioka, doktor predlaže da se odeća okači u ormane ili jednostavno da se drži sve vreme u koferu.

 

@drjaysonisfresh

Do you completely unpack clothes into dressers? ♬ original sound - Dr. Jason Singh

 

Kako da proverite da li ima stenica

„Razgovor sa kolegama u javnom zdravstvu i kontroli štetočina podigao je svest o tome da stenice rastu na mestima, kao što su komoda, uzglavlja, pa čak i električne utičnice ili ramovi za slike u hotelskim sobama“, rekao je on. Doktor je takođe savetovao brz način da izvučete stenice iz skrovišta, odnosno da proverite ima li ih u hotelu u kome ste odseli. „Možete da koristite fen za kosu na najvišoj temperaturi da biste duvali vruć vazduh duž šavova dušeka i u pukotine. Toplota će naterati stenice da izađu, pa ćete ih lakše uočiti“, dodao je on.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading