Kako oterati bubašvabe: Baka Radmila garantuje da će pobeći iz vaše kuće ako primenite njen trik

Vesti 11.06.2024 20:01 0

Bubašvabe nisu neuništive. Baka Radmima ima rešenje za te dosadne insekte.

bubašvaba

Shutterstock

Bubašvabe vole mračna i vlažna mesta, pa se najčešće sakriju iza kuhinjskih elemenata, peći, sudopere, u odvodu kupatila ili u pukotinama zidova i podova. U kuće i stanove ih privlači miris hrane, pa je glavni preduslov za sprečavanje njihovog dolaska čista kuća.

Zato nikada ne ostavljajte hranu na radnim površinama u kuhinji i stolu, posebno ako je niste spakovali u posudu s poklopcem. Kante za đubre uvek držite dobro zatvorenim i redovno bacajte đubre iz kuće. Ako ipak bubašvabe dođu u vašu kuću, baka Radmila garantuje da ćete ih oterati pomoću ovih prirodnih sredstava.

Soda bikarbona

Pospite sodu bikarbonu po sitno iseckanom crnom luku i ostavite na mesta na kojima ste videli bubašvabe. Takav mamac kod bubašvaba izaziva gasove koji su za njih smrtonosni.

omekšivač

Shutterstock

 

Omekšivač za veš

Pomešajte malo omekšivača za veš, deterdženta za sudove i vodu. Baka Radmila tvrdi da to sredstvo bubašvabe ne mogu da prežive.

Limunov sok

Napravite limunadu bez šećera i poprskajte površine na kojima ste videli bubašvabe. S obzirom na to da ne vole miris i ukus citrusa, naći će neko drugo mesto za život. Možete koristiti i eterična ulja citrusna koja imaju jači miris.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading